Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині провели масштабні навчання підрозділів територіальної оборони

20/03/2017

       Особовий склад підрозділів територіальної оборони Первомайського району під головуванням виконувача функцій та повноважень голови райдержадміністрації, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Бондаренка у складі 30 осіб взяв участь у дводенних зборах у Миколаєві 18 – 19 березня з метою підвищення боєздатності підрозділів для виконання завдань за призначенням.

Захід проводився за ініціативи голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка: 

«Ті знання, які ви отримали сьогодні, дають можливість вижити в тій дуже непростій, складній ситуації, яка буває на фронті. Ці знання – золоті, - сказав у своєму зверненні до учасників зборів голова ОДА. – Дякую вам всім за сміливість і витримку. Сьогодні я переконався: батальйон «Миколаївщина» - існує. Ми разом це зробили!», - наголосив Олексій Савченко.

До військових навчань було залучено понад 700 резервістів зі складу організаційного ядра загонів оборони, створених у кожному районі області.

 Як розповів військовий комісар Миколаївського обласного комісаріату полковник Олександр Іванов, було завчасно проведено оповіщення та збір особового складу. За допомогою голів районних адміністрації, полку національної гвардії України, на базі якого проводяться навчальний збір, в короткий термін було організовано всебічне забезпечення заходу. 

Упродовж навчання з особовим складом резервістів за допомогою інструкторів-десантників та представників патріотично налаштованих громадських організацій Миколаївщини проводилися заняття з вогневої, медичної, психологічної, інженерної, тактичної підготовки, організації зв’язку, рукопашного бою. Також учасники збору практично відпрацювали дії на блокпосту.

Загалом заняття організовано на понад двадцяти навчальних місцях. Кожен учасник обов’язково виконає навчальну вправу стрільби з автомата та пістолета. Також хлопці спробували свої сили у метанні бойових ножів.

Зазначимо, що навчання було двостороннім — у якості ймовірного противника діяли підрозділи 79 окремої десантно-штурмової бригади високомобільних десантних військ. Десантники перевірили готовність підрозділів територіальної оборони атаками із застосуванням імітаційних засобів. На напад резервісти реагували своєчасно та правильно, діяли впевнено.

Під час збору з військовозобов’язаними також проводилася активна агітаційна робота щодо подальшого проходження військової служби за контрактом.

Подібні навчання в Миколаївській області планується проводити щомісяця.




 

Всі новини →