Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Первомайський район взяв участь у Всеукраїнській акції

13/04/2017

            В рамках Всеукраїнської акції «Посади дерево миру» в Первомайському районі висаджено 2600 дерев. Допомогу у проведенні акції надав Дмитро Бушилов (ВАТ «Підгурївське»). Саме він надав саджанці для проведення районної акції з озеленення. Всього в населених пунктах було висаджено 1950 фруктових (яблуні) та 680 декоративних (сосна, клен, тополя, липа, береза) дерев. Протягом кількох тижнів в акції було задіяно близько тисячі дорослих, а також представники студентської та учнівської молоді.

У останні передсвяткові дні завершуються весняні толоки у селах району. Жителі Тарасівської сільської ради цими днями наводили лад на своїй території. Минулої суботи тарасівчани зібралися у центрі села біля клубу. Чоловіки скошували траву, зрізали паросль, палили сміття та вивозили його на сміттєзвалище. Жінки та підлітки – білили.

Педагогічний колектив і учні Тарасівської ЗОШ наводили лад біля навчального закладу, білили дерева та бордюри. У Тарасівці й Лозоватці місцеві жителі прибрали біля пам’ятних місць поховання загиблих воїнів-визволителів.

Тарасівській сільський голова Іван Вікторович Отрощенко щиро дякує директору ПП «Кус­тос» Юрію Леонідовичу Савицькому за допомогу у проведенні толоки і постійну співпрацю. Директор приватного підприємства надав техніку, а також організував для всіх учасників суботника гарячий обід.

У селі Кримка висаджено 56 молодих дерев липи. У заході взяли участь працівники Кам'яномостівської сільської ради, управління соціального захисту населення, пенсіонери та місцевий підприємець Н.Т.Бабіч.

Гарна погода сприяла дружній роботі. Липки посадили, добре полили, встановили кілочки, щоб захистити деревця від пошкоджень. Тепер будуть  доглядати за саджанцями. Дуже надіються, що вони радуватимуть своєю красою не одне покоління наших односельчан.

Всі новини →