Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Учениця Кумарівської ЗОШ стала кращим читачем Миколаївщини

15/05/2017

            Сьогодні в  час новітніх технологій, коли діти більше часу проводять за комп’ютером, ніж за книгою, завдання бібліотеки – донести цінність книги до читача. Саме з такою метою, за сприянням громадської організації  «Форум видавців», Національної бібліотеки України для дітей щорічно проводиться Всеукраїнський конкурс дитячого читання. Він проводиться, як творче змагання дітей, які люблять книгу і багато читають.

   10 травня завершився 4-й – обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2017». Всього у Конкурсі взяли участь понад 1000 читачів - учнів  6-7 класів з 12 районів Миколаївської області.  У четвертому етапі  -  19 читачів-дітей , переможців районних турів. Наш район представляли: Анастасія Герасимова   - учениця 6 класу ЗОШ №4, читачка районної бібліотеки для дітей та Поштовнюк Ганна – учениця 7 класу Кумарівської ЗОШ І – Ш ст..,читачка Кумарівської бібліотеки-філії.

    Протягом дня дівчата надавали відповіді у режимі он-лайн на запитання та тестові завдання конкурсних анкет, які були розміщені на бібліотечному блозі «Библиотечная гавань» Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім.. В.О. Лягіна. В результаті аналізу творчих відгуків і конкурсних анкет були визначені переможці. Перемогу отримала – Поштовнюк Ганна. Анастасія Герасимова  у  своїй категорії була за крок до перемоги – отримала друге місце.

     Саме Ганна стала кращим читачем Миколаївщини і представлятиме на дитячому фестивалі у  Львові нашу область. Вона спілкуватиметься з однолітками з усієї України, зустрінеться з відомими письменниками, музикантами, спортсменами, візьме участь в екскурсіях містом.

      Василь Сухомлинський сказав «Читання – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе»,  перемога Ганни в Конкурсі переконує нас в цьому. 

Всі новини →