Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА відбулася зустріч із делегацією японської міжнародної компанії «Марубені Корпорейшн»

23/11/2017

Можливе залучення інвестицій у реалізацію потенційного інвестпроекту будівництва мосту через р. Південний Буг у Миколаєві, питання альтернативної енергетики, розвитку аеропорту та проекти утилізації твердих побутових відходів обговорили на зустрічі в ОДА із делегацією японської міжнародної компанії «Марубені Корпорейшн». Зустріч відбулася у четвер, 23 листопада, спільно з заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Валентином Гайдаржи, керівниками профільних структурних підрозділів ОДА та головою Представництва японської міжнародної компанії  «Марубені Корпорейшн» в м. Києві Акіямою Тецуо і його помічницею Світланою Черничко.

Голова Представництва японської міжнародної компанії  «Марубені Корпорейшн» в м. Києві Акіяма Тецуо окреслив зацікавленість компанії зі світовим іменем у готовності розгляду вкладу інвестицій у потенційні проекти на Миколаївщині та співробітництво у впровадженні вищезазначених питань.

«Ми раді вітати вас на Миколаївщині. Всі проекти, які ви озвучили дійсно цікаві для нас. Місто Миколаїв є транзитним – через 2 мости по Миколаєву проходить за добу близько 30 тис. одиниць автотранспорту. Тому, об’їзний шлях з мостовими переходами був би надзвичайно корисний для Миколаївщини, і України в цілому», - звернувся Валентин Гайдаржи до представників японської делегації.

У ході зустрічі повідомлено, що в аспекті роботи сонячної та вітрової енергетики Миколаївщина займає лідируючу позицію серед регіонів. Відтак, цей напрямок роботу є також цікавим для потенційних інвесторів.

Окремо Валентин Гайдаржи звернув увагу іноземного представництва на проект відновлення Миколаївського аеропорту. «За ініціативи голови ОДА Олексія Савченка ми почали відновлювати аеропорт. На сьогодні вже відновлено злітну смугу та виконано ряд інших робіт, але за такий короткий час модернізувати та приблизити до європейських стандартів, звичайно,  неможливо. Нам були б цікаві інвестиції і в аеропорт», - акцентував він.

Валентин Гайдаржи також зазначив, що гостро постає питання переробки сміття, тому обласна влада розглядає будь-які екологічні проекти. «Миколаївщина зацікавлена в сучасній переробці відходів. Тому, готові розглядати проекти, які перш за все, направлені на збереження екології. Головне, щоб пероробка відходів відповідала усім вимогам і нормам за екологічною направленістю», - зазначив заступник очільника області. 

На зустрічі було також наголошено, що голова ОДА Олексій Савченко звертає велику увагу на захист інвестицій, відтак на Миколаївщині один з найкращих інвесткліматів серед регіонів по захисту та гарантії вкладів інвесторів. 

За результатами зустрічі усі матеріали, що зацікавили Представництво японської міжнародної компанії  «Марубені Корпорейшн», будуть надані їм у робочому порядку.

Всі новини →