Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулася нарада з селищним сільськими головами

14/02/2018

      14 лютого в Первомайській райдержадміністрація була проведена чергова нарада  з селищним, сільськими головами за участю керівництва райдержадміністрації, районної ради та установ району.

Про стан виконання зведеного бюджету Первомайського району  за січень-лютий 2018 року доповіла начальник фінансового управління Олена Маренчук. Сільським радам, які мають проблеми з наповненням бюджету було рекомендовано посилити роботу з проблемних напрямків наповнення місцевих бюджетів в запланованих обсягах.

Володимир Вовк подякував селищному, сільським головам за надану фінансову допомогу  з місцевих бюджетів в 2017 році на утримання соціальних об’єктів району та продовження співпраці в цьому році.

Представники Первомайського відділення Южноукраїнської ОДПІ запропонували спільно з органами місцевого самоврядування провести консультаційну роботу на базі селищної, сільських рад з питання декларування за 2017 рік.

Головний лікар КЗ ЦПМСД Тетяна Примак доповіла про потреби матеріально-технічної бази ФАП та амбулаторій району в період підготовки до медичної реформи. Озвучено мету та основні завдання медичної реформи, а саме потреба в реорганізації, комп’ютерному забезпеченні, проведенні матеріально-технічного забезпечення закладів у відповідність до Табелю технічного оснащення, підписанні декларацій з пацієнтами та укладення договорів з Національною службою здоров’я України.

«Сьогодні держава приділяє велику увагу реформуванню сільської медицини, що стане частиною медичної реформи, передбачає додаткове фінансування сільської медицини, щоб створити умови та мотивувати лікарів надавати якісну медичну допомогу у селах» - зазначив очільник району.

Учасники наради обговорили значуще проблемне соціальне питання отримання земельних ділянок учасниками бойових дій на Сході країни. У зв’язку з введенням в дію постанови КМУ, якою було затверджено Стратегію  удосконалення механізму управління  в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності, розпорядження та запровадження передачі цих ділянок у власність для ведення особистого господарства за результатами торгів про продаж права оренди, яке проводить Головне управління Держгеокадастру, відмову отримали 106 учасників АТО.

Наразі  учасники бойових дій на Сході країни не підпадають під дію даної Постанови, тому тим хто отримав відмову, потрібно підготувати відповідний пакет документів та повторно звернутися  до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Також на нараді селищним, сільськими головами було прийняте рішення про надання субвенції до районного бюджету для надання допомоги підшефній  військовій частині А2183.

Всі новини →