Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ПОДІЇ ДНЯ

21/05/2018

       21 травня голова райдержадміністрації провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.

Учасники наради обговорили низку важливих питань. Зокрема, про стан підготовки до оздоровлення дітей та підлітків Первомайського району в 2018 році. Наразі вже розроблені заходи щодо реалізації в цьому році Програми відпочинку та оздоровлення дітей нашого району. В 2018 році планується оздоровлення 100 дітей в пришкільних відпочинкових таборах та 30 вихованців спортивного табору на базі ДЮСШ Первомайської райради.

Наближається свято міжнародного Дня захисту дітей, тож було обговорено про підготовку до проведення у Первомайському районі даного свята. Планується для дітей району, в першу чергу, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки провести виставу лялькового театру з пригощеннями та подарунками.

В черговий раз підняті питання щодо перевірок об’єктів водопостачання в селищній, сільських радах, про підготовку до пожежно-небезпечного періоду та стану готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах та дотримання відповідних норм, що забезпечують безпечне користування ними. Очільниками району були надані відповідні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації щодо покращення роботи в цих напрямках та співпраці з селищною, сільськими радами. Оскільки, ці питання стосується життя та безпеки мешканців всього району.

 Наприкінці робочого дня керівники району Володимир Вовк та Сергій Бондаренко провели нараду щодо запланованого будівництва нової амбулаторії в смт Підгородна та реконструкції існуючої амбулаторії в селі Лиса Гора. В проведенні наради взяли участь Підгороднянський селищний голова Андрій Баранов, Лисогірський сільський голова Володимир Базалук, головний лікар КЗ ЦПМСД Первомайського району Тетяна Примак, начальник відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Сергій Сосіновський, а також головний інженер та представник  будівельної компанії.

Відповідно до Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» №2206-VIII від 14.11.2017 року передбачено розвиток медичної інфраструктури в сільській місцевості.

В Підгороднянській селищній раді питання будівництва нової амбулаторії вже піднято на черговій сесії селищної ради, рішенням якої виділено земельну ділянку для будівництва та обслуговування будівлі амбулаторії в населеному пункті. Наразі селищним головою вже розпочато підготовку всіх необхідних процедур та документації для впровадження цього процесу згідно чинного законодавства.

Що стосується села Лиса Гора, запланована виїзна зустріч голови райдержадміністрації з депутатським корпусом та членів виконкома для більш детального обговорення  питання розвитку медичної інфраструктури.

Всі новини →