Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В облдержадміністрації обговорили питання впровадження цифрового телемовлення

20/07/2018

 З 31 серпня, відповідно до міжнародних зобов’язань, на всій території України буде припинено аналогове телемовлення, на заміну йому має прийти більш прогресивний цифровий стандарт, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм.

 Це, та інші пов’язані питання обговорювали сьогодні, 19 липня, в облдержадміністрації під час навчально-методичного семінару для представників РДА та органів місцевого самоврядування області. В роботі семінару взяли участь заступник голови ОДА Євген Шевченко та представник Національної ради України  з питань телебачення і радіомовлення у Миколаївській області Сергій Бондур.

Так, учасники семінару розглянули вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2006 № 815 «Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України» (зі змінами), обговорили стан телемовлення області після припинення аналогового мовлення. Євген Шевченко звернув особливу увагу учасників заходу на необхідності посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів щодо переходу на цифрове мовлення.

«Враховуючи, яке значення у наш час відіграє телебачення у житті людини, перед нами стоїть завдання донести зазначену інформацію до населення та попередити можливу соціальну напругу, яка може виникнути із вимкненням аналогового телевізійного сигналу. Ми підготували доручення згідно якого райдержадміністрації та виконавчим комітети міських рад мають провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів щодо запровадження в Україні цифрового телевізійного мовлення, строків припинення використання аналогового телевізійного мовлення та можливих альтернативних способів прийому цифрового телевізійного сигналу, про що систематично інформувати облдержадміністрацію. Питання буду тримати на особистому контролі», - наголосив Євген Шевченко. 

Довідково:

В Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2. Це означає, що аналогове телебачення буде неодмінно вимкнено на заміну більш прогресивному цифровому стандарту, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм. Насамперед, відчують різницю у перегляді телепрограм саме телеглядачі ефірного телебачення, які сьогодні приймають телепрограми, використовуючи кімнатну, зовнішню або колективну антену.

Абонентів кабельного телебачення та власників супутникових антен зазначені зміни не стосуються.

Всі новини →