Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Впровадження на Миколаївщині програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні»: напрацювання та обговорення проблемних питань

08/10/2018

 5 жовтня в залі засідань департаменту агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації відбулося чергове засідання робочої групи із забезпечення  реалізації  впровадженню програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».

Програма впроваджується у відповідності до підписаного 19 липня 2018 року Меморандуму про взаєморозуміння між Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Миколаївською обласною державною адміністрацією. Координатор із забезпечення реалізації пілотного проекту директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Піскун.

Участь в засіданні робочої групи взяв консультант Світового Банку з питань земельної реформи та земельних відносин, керівник Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» Денис Нізалов, координатор з питань взаємодії з органами державної влади Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» Вікторія Штець та консультанти з впровадження проекту.

На засіданні обговорювалися питання  інформування  мешканців пілотної  Широківської сільської ради Снігурівського району про впровадження Проекту, поточні результати здійснення виїздів мобільних консультаційних пунктів у Миколаївській області в рамках покращення безоплатної правової допомоги в сфері земельних відносин, дистанційне зондування с/г земель у Миколаївській області – плани реалізації та поточний прогрес, оцифровування та векторизація планів паювання сільськогосподарських земель та іншої кадастрової інформації, виконання кадастрових та картографічних робіт в пілотній громаді, затвердження плану роботи групи на IV квартал 2018 року.

Представники Широківської сільської ради Сергій Межений та Олена Сафіна проінформували присутніх про заходи, що вживаються сільською радою для обізнаності мешканців громади про впровадження на її території Програми Світового банку.

Представник регіонального  центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталя Гнатуша у своїй промові зупинилася на організаційних питаннях надання безоплатної правової допомоги. У період з 18 вересня по 02 жовтня 2018 року здійснено 8 виїздів мобільних консультативних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги до населених пунктів Снігурівського району. В результаті розширення точок доступу до правової допомоги 70 громадян отримали консультації із земельних та інших питань. При цьому доповідач звернула увагу на недостатню обізнаність громадян про проведення виїзних прийомів.

Члени робочої групи обговорили декілька напрямів покращення інформування населення про виїзд груп, одним із яких може бути через сільського поштового працівника, до поштової кореспонденції додавати інформацію про проведення виїзного прийому.

Представником компанії  EOS Андрійом Колотійом  були представлені результати супутникового зондування по посівних площах Широківської сільської ради. Відбулося обговорення отриманих результатів із фактичними обстеженнями в межах території громади. Було вирішено уточнення результатів провести в робочому порядку.

Щодо питань  оцифровування та векторизація планів паювання сільськогосподарських земель та іншої кадастрової інформації, виконання кадастрових та картографічних робіт в пілотній громаді, проведення цього комплексу робіт знаходиться на стадії збору інформації, підготовки та планування. Наразі деякі питання вже потребують предметного обговорення та вдосконалення процедур. Найближчим часом консультанти по впровадженню цього напрямку робіт Програми, відвідають Снігурівський район.

На засіданні робочої групи затверджено План виконання робіт по Програмі на період до початку 2019 року.

Робота по впровадженню Програми продовжується.

Всі новини →