Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

22/11/2018

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція „16 днів проти насильства”, яка була ініційована Першим всесвітнім інститутом  жіночого лідерства у 1991 році, і саме з цього року вона підтримується міжнародною спільнотою. Тисячі громадян та сотні державних та громадських організацій із більш ніж 100 країн світу активізують у ці дні зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників та співвітчизниць, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Дата акції символічно наголошує на зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей, адже 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок (Згідно з резолюцією Генеральної асамблеї ООН, 1981р.) а 10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини, коли народи всього світу святкують прийняття у 1948 році Всесвітньої Декларації прав людини.

Не минає ця акція і Первомайського району.

Під час проведення Акції, всіма установами та організаціями району, діяльність яких спрямована на розвиток і виховання  суспільства, його соціальний захист, проводяться заходи, спрямовані на інформування населення про види насильства, шляхи його запобігання та  дії держави по покаранню осіб, які вчиняють насильство. В цей період проводяться «круглі столи», бесіди, тренінги,  відео презентації, читаються лекції. В школах і бібліотеках організуються тематичні куточки «Протидія жорстокому поводженню з дітьми», «Протидія насильству щодо жінок», тощо. Серед жителів району розповсюджуються інформаційні листівки відповідної тематики.

Проведення таких акцій  спрямоване на те, щоб створити в суспільстві умови для життя без насильства в усіх його проявах, спонукати людей знаходити виходи з конфліктних ситуацій без застосування насильства.

Мир і злагода в  країні – запорука її розвитку і процвітання.

Всі новини →