Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Первомайщина розпочала обговорення Перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки

05/12/2018

 

 

4 грудня, відбулася місцева Рада регіонального розвитку Первомайщини. В обговорені взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Вовк, голови міської, районної рад Людмила Дромашко і Світлана Вовк, перші заступники Сергій Бондаренко, Олександр Маковеєнко та  Олександр Кукуруза,   голова Кам’яномостівської ОТГ Олександр Ляхов, представники органів місцевого самоврядування, депутатських корпусів різних рівнів,  а також представники бізнесу та громадських організацій.

 «Децентралізація – це реформа, розпочата Президентом України у 2014-му році, яка на сьогодні є однією з найуспішніших.  Ніхто раніше не хотів віддавати владу і кошти на місця. Але Президент України і Прем’єр-міністр ризикнули, і попри те, що сьогодні, коли в країні триває війна, вона успішно впроваджується. Завдяки реформам ми маємо відповідні бюджети на місцях, що дає можливість реалізувати важливі соціальні проекти.  Встановлення плати податку за землю у розмірі 1%  дало змогу значно збільшити доходи сільських рад. За десять місяців поточного року приріст надходжень до районного бюджету на 23%» - зазначив очільник району Володимир Вовк.

Історіями успіху та планами на 2019-2021 рр. ділилися: Володимир Базалук - голова Лисогірської сільської ради; Неля Лебеденко -  Грушівський сільський голова; Олександр Зубко – Синюхинобрідський сільський голова; Андрій Баранов – Підгороднянський селищний голова.

Про особливості становлення і розвитку Кам’яномостівської сільської об’єднаної громади розповів її очільник Олександр Ляхов.

Засіданням місцевої Ради регіонального розвитку Первомайщини покладено початок обговорення Перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки на місцях, у кожної територіальної громади, що дозволить сформувати перелік із основних інфраструктурних проектів, об'єктів соціальної та житлово-комунальної сфери, для подальшої їх реалізації.

 

 

 

Всі новини →