Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулося засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації

11/12/2018

 

11 грудня 2018 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації  Сергія Бондаренка відбулось засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації,     на якому розглянули питання про введення карантинних обмежень в селі Чаусове-2 з прилеглою територією, польовими та лісовими масивами у зв’язку із захворюванням на сказ кота.

В ході засідання члени комісії обговорили стан виконання профілактичних заходів проти сказу, рівень забезпечення вакциною та необхідність поповнення резервних запасів вакцини.

В результаті засідання Комісія вирішила визнати епізоотичну ситуацію по сказу загрозливою, що вимагає проведення невідкладних систематичних профілактичних заходів, доведення чисельності хижаків до допустимих норм, активізації роботи по зменшенню кількості безпритульних домашніх тварин в сільській місцевості та на території мисливських угідь Первомсайського району, а всім службам відповідно до компетенції вжити заходів щодо своєчасного взаємоінформування про випадки захворювання диких тварин на сказ та координації спільних зусиль на  профілактику даного захворювання.

Про те,  як відбувається виконання  заходів по  ліквідації  випадку африканської чуми свиней на території Кам»яномостівського ОТГ доповів Олександр Глухий, начальник Первомайського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

В районі триває боротьба зі спалахом африканської чуми свиней. Встановлено зони захисту у радiусi 3 км від епізоотичного вогнища, встановлено карантинні пости з дезбар’єрами, проведено облік наявного свинопоголів’я та клінічне обстеження свиней, попереджено власників свиней про заборону продажу, переміщення.  Проводиться подальше знищення  свинопоголів’я,  дезінфекція приміщень, де утримувалися свині,  подвір’я домоволодіннь піддаються дезінфекції розчином каустичної соди. Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

Під час засідання був затверджений план роботи Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації на 2019 рік.

Всі новини →