Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

СКАСОВАНО КАРАНТИН

08/01/2019

 Сьогодні, 8 січня 2019 року, під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Сергія Бондаренка відбулось чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації. До порядку денного включені питання:

-         зняття карантинних обмежень по африканській чумі свиней на території селища Камяний Міст;

-         скасування карантинних обмежень щодо сказу тварин в селі Станіславчик.

Для участі в обговоренні питань та прийняття відповідних рішень були запрошені члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, працівники Первомайського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області та інші.

Про виконання заходів, направлених на ліквідацію вогнища захворювання африканською чумою свиней на території Кам’яномостівської сільської ради поінформував Олександр Глухий, начальник Первомайського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області. Зокрема, в своїй доповіді він окреслив план організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських заходів, які були здійснені з метою ліквідації вогнища АЧС, а також звернув увагу всіх присутніх на той факт, що нових випадків захворювання свиней на африканську чуму впродовж карантинного періоду не виявлено.

За підсумками засідання комісією прийнято рішення щодо скасування з 8 січня 2019 року карантину по африканській чумі свиней на території Кам’яномостівської сільської ради.

 

З питання скасування карантинних обмежень щодо сказу тварин в селі Станіславчик Олександр Борисович повідомив, що в результаті розробленого плану комплексних заходів щодо ліквідації сказу в селі Станіславчик, проведено профілактичні щеплення собак та котів, проведено боротьбу з бродячими собаками та котами. Було встановлено постійний ветеринарний нагляд за тваринами неблагополучного пункту, для своєчасного виявлення та ізоляції хворих і підозрілих в захворюванні на сказ тварин. Проведено широку роз’яснювальну роботу серед населення (бесіди, статті в районній газеті «Прибузький вісник», листівки, офіційний сайт райдержадміністрації) про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики.

 

В результаті заслуханої інформації членами комісії вирішено у зв’язку з тим, що протягом двох місяців з дня останнього випадку, не виявлено захворювання на сказ, та виконано в повному обсязі комплексний план всіх заходів, щодо ліквідації вогнища захворювання тварин на сказ, на території села Станіславчик скасовуються карантинні обмеження з 8 січня 2019 року.

 

Всі новини →