Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олена Удовиченко: Практично всі органи місцевого самоврядування виділили додаткові кошти для того, аби закупити захисні засоби для навчальних закладів

15/10/2020

 Сьогодні, 15 жовтня, під час онлайн-брифінгу директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Удовиченко розповіла про забезпеченість засобами захисту для запобігання поширення коронавірусу COVID-19 у навчальних закладах Миколаївської області.

 

На початку Олена Удовиченко зазначила, що 13 жовтня під головуванням заступника Миколаївської ОДА Олександра Трайтлі було проведено селекторну нараду з керівниками районів, міст та об’єднаних територіальних громад, де одним з розглянутих питань було забезпечення засобами особистої гігієни, дезінфікуючими засобами кожного учасника освітнього процесу на відповідних територіях.

 

За озвученою інформацією всіх керівників районів, міст та об’єднаних територіальних громад, здебільшого всі заклади дошкільної та загальної середньої освіти забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами. Так, станом на 15 жовтня, практично всі органи місцевого самоврядування виділили додаткові кошти для того, аби закупити відповідні захисні засоби для навчальних закладів.

 

Олена Удовиченко звернула увагу на те, що саме органи місцевого самоврядування створюють необхідне матеріально-технічне забезпечення для якісного освітнього процесу.

 

Крім того, Олена Удовиченко ще раз наголосила на тому, що в постанові Головного державного санітарного лікаря України № 50 та № 55 зазначено, що маски можуть бути як фабричні так і зроблені власноруч.

 

«Тому, багато закладів, зокрема, заклади інтернатного типу, заклади професійної технічної освіти і заклади загальної середньої освіти об’єднали свої зусилля і змогли за період підготовки до нового навчального року та, власне, в період навчального року власноруч виготовити маски для того, аби ними користуватися», - зазначила директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

 

Всі новини →