Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Віталій Кім: Третя хвиля пандемії COVID-19 – це хвиля невакцинованих осіб. Вибір за кожною людиною – вакцинація чи реанімація

02/11/2021

 Миколаївська область стала лідером серед регіонів та займає друге місце по Україні за показником вакцинації освітян від COVID-19 і четверте місце по темпах вакцинації загалом.

 

Про це йшлося у вівторок, 2 листопада, під час онлайн-брифінгу голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма, заступника голови облдержадміністрації Юрія Гранатурова та начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Максима Безносенка.

 

Віталій Кім сказав, що наразі в області показник захворювання на COVID-19 залишається високим, тому буде посилюватися контроль щодо дотримання умов карантину в «червоній» зоні. Це стосується перевізників, закладів, підприємств і бізнесу.

 

«Дякую всім свідомим громадянам, які вакцинуються і цим самим допомагають нашій медичній системі. Але хочу наголосити, що якщо в області за добу буде виявлено понад 1300 підтверджених випадків COVID-19, то буде прийнято рішення введення повного локдауну. Ми цього не хочемо, але вимушені заходи. Для нас зараз в пріоритеті не комфорт, а життя наших громадян», - зазначив Віталій Кім.

 

Очільник області зауважив, що третя хвиля пандемії COVID-19 – це хвиля невакцинованих осіб і що вибір за кожною людиною – вакцинація чи реанімація.

 

«Будь ласка, мийте руки, носіть маски, дотримуйтесь масочного режиму, ставтесь відповідально до ситуації в області, тому що від кожного з вас залежить як довго область перебуватиме в «червоній» зоні», - сказав Віталій Кім.

 

Далі Юрій Гранатуров розповів, що для проведення вакцинації від COVID-19 на території області створено та працює 22 мобільних бригади, 108 стаціонарних пунктів щеплень та 18 центрів масової вакцинації. Адреси яких можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/4RhCG4y.

 

«Зараз сформовані мобільні бригади за потреби виїжджають на підприємства, де є 100 охочих щепитися, для того, аби оперативно провести вакцинацію від COVID-19», - повідомив він.

 

Крім того, Юрій Гранатуров зазначив, що завдяки Миколаївському обласному центру зайнятості розроблено інтерактивну карту пунктів та центрів вакцинації, що працюють на Миколаївщині. Переглянути карту всі охочі можуть за посиланням: https://cutt.ly/XR1x32L.

 

«У вихідні дні також можна щепитися в наших постійних пунктах та центрах вакцинації, головне ваше бажання», - сказав він.

 

У свою чергу, Максим Безносенко розповів, що від початку вакцинальної кампанії на Миколаївщині всього провакциновано 516371 особу.

 

«Нещодавно в Україні рекомендували щепити від COVID-19 дітей 12-17 років, але за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень. І в області вже щепили 1351 дитину. Вакцинація дітей проходить в тих самих пунктах щеплень, що і дорослих», - поінформував він.

 

Максим Безносенко повідомив, що в області загальна кількість захворілих, які провакциновані хоча б однією дозою складає 3,9 %.

 

Також начальник УОЗ ОДА розповів про рекомендації Міністерства охорони здоров’я України щодо переліку медичних протипоказань та застережень до вакцинації проти COVID-19.

 

«Є абсолютні протипоказання до вакцинації, це анафілактичний шок при першому введенні вакцини чи алергічні реакції до компонентів вакцини. Також є тимчасові протипоказання до вакцинації, а саме приймання моноклональних антитіл, гострі захворювання з підвищенням температури вище 38,0 °C. В таких випадках МОЗ рекомендує відтермінувати вакцинацію до закінчення лікування», - зазначив Максим Безносенко.

Всі новини →