Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У Миколаївській облдержадміністрації провели круглий стіл щодо підтримки стратегій із вакцинації проти COVID-19

04/11/2021

 У Миколаївській ОДА, у четвер, 4 листопада, відбулося засідання круглого столу «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні».

 

У ньому взяли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Максим Безносенко, заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації, регіональний координатор проведення вакцинальної кампанії від COVID-19 Олег Бабін, головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко, голова Миколаївської обласної організації «Червоного хреста» Андрій Скороход, радник міністра охорони здоров'я, керівник комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 Володимир Біруля, спеціаліст ВООЗ з імунізації Станіслав Гаєвський, директорка департаменту фармаконагляду ДЕЦ України Тетяна Башкатова, голова НТГЕІ Федір Лапій тощо. Модератор - виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію» Тимофій Бадіков.

 

На початку заходу у своєму відеозверненні міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що вакцинація захищає від важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті й закликав вакцинуватися у найближчому центрі чи пункті щеплення переглянути адреси яких можна за посиланням: https://cutt.ly/4RhCG4y.

 

Далі під час вітального слова Юрій Гранатуров розповів про стан перебігу вакцинальної кампанії на Миколаївщині.

 

«У Миколаївській області наразі немає ніяких проблем з кількістю вакцин. Є достатня кількість пунктів й центрів вакцинації та мобільних бригад. Ми подавали особистий приклад і робили щеплення публічно, для того, щоб спонукати громадян до активної позиції у цьому питанні. В області вже вакциновано 532021 особу, цього не достатньо, але ми продовжуємо активну роботу в цьому напрямку», - повідомив Юрій Гранатуров.

 

Під час круглого столу було обговорено необхідні заходи на рівні регіону з долученням регіонального керівництва, медичної спільноти й громадськості в цілому для виконання стратегій із COVID-19 вакцинації, зазначених у Дорожній карті, та покращення охоплень у пріоритетних групах.

 

На заході спікери висвітлювали приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп – медичних працівників і осіб старше 60 років від COVID-19.

 

За підсумками круглого столу учасниками розроблено рекомендації в рамках співпраці для підвищення прихильності до вакцинації від COVID-19 населення Миколаївської області.

 

Зазначимо, що круглий стіл відбувся в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу. Адвокаційна кампанія спрямована на покращення інформованості серед пріоритетних груп населення щодо вакцинації від COVID-19 і створення додаткових можливостей для досягнення високих охоплень серед медичних працівників і літнього населення.

Всі новини →