Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Моніторингові перевірки селища Врадіївка та селища Криве Озеро на дотримання протиепідемічних норм

10/11/2021

 10.11.2021 року  на території Первомайського району, в селищі Врадіївка,  проведено моніторингову перевірку з питання дотримання громадським закладами   Врадіївської селищної ради протиепідемічних норм.

Робоча група у складі  працівника Нацполіції та Держпродспоживслужби, за участю  представника Первомайської районної державної  адміністрації,   перевірили   загалом 8 громадських закладів.

 Зокрема, 1 об’єкт громадського харчування, 2 продовольчих магазини та 5 непродовольчих магазинів.

Під час рейду складено 3 протоколи, два із них складено Держпродспоживслужбою та 1 протокол - представником Нацполіції за ст.44-3 ч.2.

Також на власників двох непродовольчих магазинів складено адмінпротоколи   та накладено  штрафні санкції.

Робочою  групою  виявлені наступні порушення протиепідемічних норм.  Адміністраціями закладів торгівлі  не проводиться скрін працівників, відсутні   місця для обробки рук антисептиком, відсутні умови для миття рук, не проводиться вологе прибирання приміщення та поверхонь з використанням дезинфікуючих миючих засобів, проте  в  деяких закладах  взагалі відсутні  дезінфікуючі засоби.

 В перевірених  громадських закладах не розміщені інформаційні матеріали, з метою   інформування громадян з питань  профілактики короновірусної хвороби та необхідності вакцинуватися.

Все ж у  більшості перевірених місць  працівники дотримуються основних протиепідемічних норм,  мають  індивідуальні  засоби захисту та  сміттєві баки  для  утилізації використаних захисних масок і рукавичок.

 Також 10 листопада 2021  року моніторинговою комісією у складі головного спеціаліста відділу оборонної роботи та цивільного захисту Первомайської райдержадміністрації Смілянця А.С., завідувача  сектору мобілізаційної, оборонної роботи та зв'язків з правоохоронними органами Кривоозерської селищної ради Люшенка Р.Г., начальника відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та ветеринарної медицина Кривоозерського управління, Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Драмарецької Н.М., помічника лікаря епідеміологічного відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та ветеринарної медицина Кривоозерського управління, Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Целюх К.В.  та працівниками Кривоозерського сектору поліції були здійснені рейдові перевірки торгівельних об'єктів на території смт Криве Озеро Кривоозерської селищної ради на предмет дотримання карантинно-санітарних вимог та наявності сертифікатів вакцинування та ПЛР - тестів.

Всього комісією перевірено 7 торгівельних промислових об’єктів.

 За результатами перевірки складено 2 протоколи (про адміністративне правопорушення).

   З суб'єктами торгівлі та відвідувачами були проведені профілактично - роз'яснювальні бесіди щодо недопущення порушень карантинно-санітарних вимог.

    Комісією відзначено, що в більшості перевірених закладів дотримуються основних протиепідемічних норм.

 

 

 

Всі новини →