Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Віталій Кім про стан захворюваності на COVID-19 в Миколаївській області

11/11/2021

 За минулу добу зареєстровано 1067 захворілих на COVID-19. Станом на зараз в області завантаженість ліжок 76,3%. Було вакциновано 6527. За тиждень померли 204 людини.

 

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім. 

 

«Нагадую, що ми розглядаємо можливість повного локдауну, якщо буде перевищено позначку 1300 захворілих людей за добу. І це не вигадки, це необхідність, тому що медична система не витримує такого навантаження», - зазначив він. 

 

Сьогодні, 10 листопада, проведено позачергову комісію ТЕБ і НС, в якій підіймали питання по COVID-19, а також можливого відключення електроенергії.

 

Очільник області розповів, що  це стосується електропостачання на об’єкти критичної інфраструктури і перш за все лікарні, де є палати інтенсивної терапії, реанімація та хворіють люди на COVID-19. 

 

«Неможливо допустити відключення електроенергії навіть на годину. Завтра буде проведено перевірки на те, щоб в кожній лікарні було два джерела підключення, наявні дизельні генератори та було додаткове пальне. До цього також буде залучена Служба безпеки України. Ці заходи необхідні, аби в екстрених випадках лікарні могли працювати», - сказав Віталій Кім. 

 

Також Віталій Кім поінформував, що залучено патрульну поліцію для супроводу машин з киснем, адже це дозволяє швидше та безпечніше доставляти кисень у лікарні.

 

«На зараз у нас критична ситуація – ми на піку "червоної" зони. Прошу кожного без необхідності не користуватися громадським, уникати місць масового скупчення. Ваше життя та життя ваших оточуючих залежить лише від вас», - зазначив Віталій Кім.

 

Всі новини →