Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Юрій Гранатуров: Вакцинація від COVID-19 допоможе унеможливити введення локдауну на Миколаївщині

12/11/2021

 Якщо в Миколаївській області за добу буде перевищено позначку 1300 підтверджених випадків COVID-19, то буде розглянуто можливість введення повного локдауну.

 

Про це під час онлайн-брифінгу у п’ятницю, 12 листопада, повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров.

 

«Для того, щоб унеможливити введення в області локдауну, громадянам потрібно активно вакцинуватися і тоді ми зможемо розраховувати на те, що кількість захворілих на COVID-19 не дійде позначки 1300 осіб за добу. Єдиний шлях – це вакцинація», - зазначив він.

 

Юрій Гранатуров нагадав, що наразі вакцинація доступна для всіх охочих. Переглянути адреси доступних центрів та пунктів щеплення по всій області можна за посиланням: https://cutt.ly/4RhCG4y.

 

Щодо роботи громадського транспорту в «червоній» зоні заступник голови Миколаївської ОДА поінформував, що внедовзі буде видано розпорядження, щоб посилити перевірки транспорту на дотримання протиепідемічних заходів.

 

«У нас немає на меті заважати працювати бізнесу, але всі мають бути свідомими, відповідальними й працювати згідно з карантинними вимогами та не наражати на небезпеку оточуючих», - зауважив Юрій Гранатуров.

 

У свою чергу, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Максим Безносенко повідомив, що станом на 12 листопада у Миколаївській області вакциновано 577495 осіб, за минулу добу – 7339 осіб. Він наголосив, що всі щеплення є безоплатними.

 

«Кількість несприятливих подій після імунізації (післявакцинальні загальні та місцеві реакції у вигляді короткочасного підвищення температури тіла, почервоніння та набряку у місці ін’єкції) складає 1,18 % від загальної кількості проведених щеплень», - зазначив Максим Безносенко.

 

Також Максим Безносенко розповів, що загальна кількість захворілих на коронавірусну хворобу вакцинованих хоча б однією дозою склала лише 4,4 %, показник по Україні – 6,2 %.

 

«Хочу нагадати, що до переліку обов’язкової вакцинації внесено медичних працівників всіх форм власності закладу, вони мають вакцинуватися до грудня місяця», - сказав Максим Безносенко.

Всі новини →