Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Моніторингові перевірки громадських закладів Благодатненської сільської ради, Арбузинщини та Кривоозерщини

16/11/2021

  16.11.2021 року  в Первомайському районі продовжилися моніторингові перевірки дотримання протиепідемічних заходів на територіях Арбузинської та Кривоозерської селищних рад та  Благодатненської сільської ради.

В перевірках взяли  участь представники Первомайської райдержадміністрації, селищної та сільських рад району,  представники Нацполіції та Держпродспоживслужби.

 Комісією перевірені  громадські заклади  Благодатненської територіальної громади, в населених пунктах  Садове, Воєводське, Любоіванівка    на дотримання протиепідемічних норм.

Загалом було обстежено 7 об’єктів, із яких -5 продовольчих та 2 непродовольчі магазини.

Під час рейду  було складено 3  адміністративних протоколи щодо виявлених порушень  продовольчих магазинах   та накладено штраф  відносно дотримання допустимої кількості відвідувачів  з розрахунку один покупець на 10 кв.м. (недотримання пунктів Постанови Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19)» від 06.06.2020 № 34)).

Сьогодні  були перевірені  громадські заклади селища  Арбузинка  Первомайського району. Загалом  обстежено 11 торгових  об’єктів, зокрема,

7 торгових закладів продовольчої групи та 4 заклади непродовольчої групи. За результатами  складено 2  адміністративні протоколи.

  Із суб'єктами торгівлі та відвідувачами учасники перевірки  провели профілактично - роз'яснювальні бесіди щодо недопущення порушень карантинно-санітарних вимог.

Також цього ж дня  перевірено громадські  об”єкти  Кривоозерської селищної ради на території сіл Велика Мечетня, Секретарка та Багачівка. Всього комісією перевірено 7 продовольчих об’єктів та 2 заклади  освіти.

За результатами перевірки складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення та винесено 2 попередження.

Перевіряючими відзначено, що в більшості  громадських  закладів  Первомайського районну дотримуються основних протиепідемічних норм, наявні індивідуальні  засоби захисту та  сміттєві баки для утилізації використаних захисних масок і рукавичок, проводяться  дезинфікуючі прибирання, загалом   відвідувачі дотримуються соціальної дистанції та  в закладах розміщені  оголошення та соцреклама про необхідність  вакцинації проти CJVID-19.

Звичайно, представники робочих  груп звертали увагу на наявність сертифікатів про вакцинацію у працівників обстежених закладів. Наразі    працівники вже перевірених закладів мали підтверджуючі сертифікати.

Перевірки триватимуть   і надалі.

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →