Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Зелений благоустрій Первомайського району

19/11/2021

        Ініціатива Президента України щодо висадки в Україні 1 млрд. дерев втілюється в життя на території  Миколаївської області та зокрема в Первомайському районі.

Відповідно до Комплексної  програми  охорони довкілля  Миколаївської області на 2021-2027 роки «Охорона та відтворення  рослинних ресурсів- озеленення територій  області», за ініціативою депутатів  Миколаївської обласної ради із бюджету обласної ради було виділено 1 млн. гривень, проведено відповідні тендерні процедури  та придбано зелені насадження.

 Кривоозерщина, Врадіївщина,  Арбузинщина, Первомайщина та місто Первомайськ отримали для висадки ялівець козацький, клен шаровидний,  різновиди спіреї, ялину. калину, гібіскус, тую, горобину, сосну,  ряд фруктових дерев, березу та  інші чудові  рослини. Всього на території  району висаджено близько  півтори тисячі  дерев та кущів.

18 листопада 2021 року  голова  Первомайської райдержадміністрації  Сергій Саковський спільно із головою Первомайської міської громади Олегом Демченком, заступниками голів, депутатами обласної ради  Віталієм Порхуном, Ігорем Савченком, Олександром Молдовановим, іншими депутатами обласної, міської ради, які вболівають за  Первомайщину,   приймають активну участь у добрих справах, було  висаджено в міському парку  «Дружби народів» майже  100 дерев та кущів. Тепер місцяни та гості Первомайська будуть   відпочивати під вічнозеленим  ялівцем, тіньовитривалою гліцинією, споглядати на декоративні кущі яскравоквітучої  спіреї, милуватися  шаровидним кленом та  плакучою шовковицею. 

Пройдуть роки, зміняться люди, але дерева висаджені  в парку    спільними зусиллями влади, депутатського корпусу, людьми різного погляду  стануть   не тільки важливим  екологічним проектом держави, але гідним прикладом  єдності  українського суспільства.

 

Всі новини →