Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Юрій Гранатуров: «Жовтий» СOVID-сертифікат буде дійсний лише на визначений рекомендований інтервал між вакцинами

22/11/2021

Є певна кількість людей, які з різних причин не приходять робити другу дозу вакцини від COVID-19. Проте, наразі Міністерство охорони здоров’я України працює над тим, щоб «жовтий» СOVID-сертифікат, який наразі підтверджує факт отримання 1-ї дози щеплення, був дійсний лише на визначений рекомендований інтервал між двома дозами вакцин.

 

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив у понеділок, 22 листопада, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров.

 

«У «жовтій» зоні, в яку сподіваюся скоро перейде Миколаївська область, для нормального життя потрібен буде «зелений» СOVID-сертифікат. Тому що «жовтий» сертифікат, коли завершиться рекомендований інтервал між дозами, дійсний не буде. Не зволікайте та робіть друге щеплення, аби захистити себе та людей, які вас оточують», - зазначив він.

 

Юрій Гранатуров зауважив, що немає ніякого сенсу не робити друге щеплення від COVID-19, тому що однієї дози недостатньо для повного захисту організму від цієї хвороби.

 

Також заступник голови Миколаївської ОДА вкотре наголосив, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

 

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації Максим Безносенко розповів про фінансування лікарень, які мають договір з НСЗУ на пакет лікування COVID-19.

 

«У 2020 році глобальна ставка для стаціонарного лікування хворих на COVID-19 складала 498 тис. грн. Далі вона поступово збільшувалася й у 2021 році ця ставка вже складала 577 тис. грн, а з 1 листопада 2021 року були внесені зміни до постанови КМУ і глобальна ставка наразі складає 634 тис. грн. Надалі ставка поступово збільшуватиметься і наступне прогнозоване збільшення передбачене на січень 2022 року», - поінформував Максим Безносенко. 

Всі новини →