Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Засідання громадської ради при Первомайській райдержадміністрації

30/11/2021

                30  листопада 2021 року відбулося засідання громадської ради при Первомайській райдержадміністрації.

 На порядок денний було  винесено ряд питань, які  цікавили громадськість Первомайського району.

Зокрема, про стан захворювання на  COVID-19 та  вакцинації жителів Первомайського району, з метою недопущення  росту  коронавірусної  епідемії на  відповідній території та про стан правопорядку  і комунікації поліції з територіальними громадами  Первомайського району   з питань  дотримання протиепідемічної безпеки. Також поцікавилися про роботу држпродспоживслужби щодо перевірки дотримання протиепідемічних заходів та недопущення поширення  інфекції.

 Головний лікар КНП «Первомайська районна центральна лікарня» Віктор Готка  поінформував громаду, що спеціалізована лікарня має потужність 120 ліжок, наразі тут лікується майже 100 пацієнтів, з усіх куточків Первомайського району та навіть із Кіровоградської області. Є тяжкохворі, які знаходяться в реанімації. Серед  хворих є й ті, що вакциновані. Проте, вакцинованих дуже малий відсоток, до того ж вони, як правило, виживають. Лікарня забезпечена усім необхідним, в тому числі  ліками та   особливо киснем. Наразі, дуже важливе питання придбання електрогенераторів. які, під час аварійного   відключення  світла   в зимовий період, врятують життя пацієнтів. Керівництво лікарні доклало багато зусиль щодо купівлі  та встановлення кисневих генераторів. Заздалегідь подбало та має 250  кисневих балонів. Проте не вистачає  медичного персоналу. З цього приводу є багато обєктивних причин, одна з яких - це   відсутність  житла для лікарів. Звичайно, це  питання вже не в силах  керівництва лікарні.

Тетяна Примак,  головний лікар  КП ПР ЦМСД Кам”яномостівської  сільської ради,  поінформувала із питання вакцинації  населення  Синюхинобрідської, Мигіївської, Кам”яномостівської   сільських громад та населених пунктів, тепер  вже  Первомайської міської громади, які територіально раніше належали до Первомайського району. Треба зазначити, що  це комунальне підприємство має  одну мобільну бригаду та 10 пунктів щеплення, що надає змогу активно вакцинувати сільське населення. Тетяна Іванівна  повідомила про стан вакцинації освітян, медиків, соцпрацівників.  Присутні  отримали всі відповіді на свої запитання та побажали зустрітися із керівниками лікувальних установ, щоб провести роботу в своїх громадах. Звичайно,  лікарі Первомайського району відкриті та доступні  для спілкування, незважаючи на  зайнятість та вирішення  організаційних питань своїх закладів.

Володимир Затворницький,заступник начальника   Первомайського районного  відділення Національної поліції, ознайомив  учасників засідання з питання   щодо результатів   перевірки   дотримання протиепідемічних заходів та наголосив, що  поліція не ставить за мету накладати штрафи на порушників, а головне проведення інформаційно – роз”яснювальної роботи.

Олександр Глухий, начальник  Первомайського районного управління  головного управління  Держпродспоживслужби в Миколаївській області, довів статистику проведених перевірок дотримання протиепідемічних заходів на територіях Мигіївської, Синюхинобрідської сільських громад та Первомайської міської громади.

Члени громадської ради  поставили  багато запитань  Павлу Чабану, заступнику начальника Первомайського міськрайонного відділу головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Миколаївській області. Станом на 30 листопада на території району виникло 276 пожеж та загинуло 8 осіб, збитки від пожеж становлять більше мільйона гривень. Тільки на Первомайщині відбулося 119 пожеж, на території Арбузинщини- 27 пожеж, на Врадіївщині -28 пожеж, на Кривоозерщині- 22 пожежі.

На жаль, більшість пожеж відбулося через необережність та халатність самих громадян. Члени громадської ради поцікавилися і спорудами цивільного захисту та  висловили побажання  поінформувати їх про бомбосховища  на території району, оскільки мешканці району занепокоєні новинами про  можливість відкритої агресії збоку Росії.

Шкода, але вимогам  відповідають тільки 2 бомбосховища на території району, на папері їх звісно більше. Сьогодні першочергове завдання керівників громад привести в порядок ці  споруди. Громадськість району взяла це питання на контроль.

Рішення  громадської ради були одностайні щодо проведення інформаційної роботи з громадами відповідних територій, щоб люди знали, де можна врятувати своє життя.

Голова громадської ради Григорій Марін, ознайомив присутніх із заявою члена громадської ради  при Первомайській райдержадміністрації про  розгляд питання  про перейменування  міста Первомайська та члени громадської ради зауважили, що це  питання стосується   усіх жителів Первомайського району.

Заступник голови Первомайської міської громади Володимир Рябченко поінформував   представників громади району про проведену роботу з цього питання на території Первомайської міської громади  та про  рішення  виконкому. Депутатський корпус міської громади не підтримав перейменування міста. Також  громаду району підтримав народний депутат Максим Дирдін, який із сесійної зали   міської ради запевнив, що не допустить прийняття рішення без громадського обговорення чи референдуму.

Члени громадської ради одноголосно  прийняли рішення підтримати  жителів міста Первомайська та району, у разі потреби, звернуться  аж до Верховної Ради України.

Також  члени ради громади району проголосували за переобрання секретаря громадської ради Антоніни Григоренко та обрали  своїм секретарем  Наталю Корой, за  яку віддали  голоси  усі присутні.

На засіданні розглядалися й інші питання та прийняті відповідні рішення.

Запланували й  додаткові питання  консультацій з громадськістю на грудень цього року, зокрема члени громадської ради хочуть познайомитися із роботою депутатів  обласної ради. Звичайно- це право громади знати, кого вони обрали та, що ці  обранці зробили для Первомайського району.

 

Всі новини →