Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Міжнародний день людей з особливими потребами

03/12/2021

              Шановні співвітчизники, жителі Первомайського району!

Сьогодні Міжнародний день людей з інвалідністю, який встановлений резолюцією  Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року та   відзначається щорічно 3 грудня.    Цей день не є святом, це скоріше наш біль.

Генеральна Асамблея закликала держави привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.

 В цей день та  щодня  суспільство повинно залучати  їх до участі  у політичному, соціальному, економічному і культурному житті  держави, нагадувати  людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

На території Первомайського району проживає       близько 5 тисяч людей з інвалідністю. Проте майбутнє для них повинне бути доступне.

В цей день прошу відвідати   мешканців району з особливими потребами, подбати  про безбар”єрність для кожного з них, щоб всі  послуги в державі були доступні і  для такої категорії населення, проявіть турботу у спілкуванні та  можливо  забезпечте інвалідними візками для їх мобільності чи  придбайте ліки, влаштуйте на   роботу без страху дискримінації. Зробіть все, що можливе, щоб ці громадяни відчували себе захищеними та хоча б на день забули про свою особливість.

З повагою

Голова райдержадміністрації           Сергій САКОВСЬКИЙ                

 

 

 

Всі новини →