Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Юрій Гранатуров: Передбачену програмою 1000 грн для вакцинованих людей можна буде витратити й на ліки

14/12/2021

 

Президент України Володимир Зеленський доручив розширити програму «єПідтримка» на купівлю ще й ліків – для того, щоб якнайбільше українців могли скористатися програмою.

 

Про це у вівторок, 14 грудня, під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров.

 

«Президент Володимир Зеленський доручив урядовцям, щоб українці літнього віку 60+, а саме вони найбільше потребують державної підтримки, могли використати кошти від держави на купівлю ліків. Урядовці отримали вже усі необхідні доручення, опрацьовують механіку за цим напрямком. Вже з січня така функція має бути доступною для людей», - зазначив він.

 

Також Юрій Гаранутров додав, що буде доступна й опція купівлі книжок, що зробить програму доступнішою для людей середнього і старшого віку.

 

Заступник голови Миколаївської ОДА зауважив, що залишається й базовий напрямок, який направлений більше на молоду аудиторію.

 

«Це підтримка креативного сектору – кіно, театр, музеї. Також спортивної сфери. Транспорту – залізниці, авіасполучення. Сенс цих опцій в програмі «єПідтримка» в тому, що через людей допомога від держави направляється галузям, які постраждали найбільше від карантинних обмежень», - сказав він.

 

Юрій Гранатуров наголосив, що бізнес, який братиме участь в програмі, обов’язково має бути легальним, базовим інструментом є додаток «Дія». Проте, за його словами будуть запропоновані також і офлайнові інструменти, щоб використати ці кошти для тих, хто поки не користується «Дією».

 

«Фінанси під програму «єПідтримка» будуть виділені в повному обсязі стільки, скільки потрібно людям. Вже в цьому році на два тижні з 19 грудня є 8 млрд грн. Друга частина необхідної суми буде направлена вже з бюджету наступного року», - поінформував він.

 

Таким чином, Юрій Гранатуров зазначив, що програма «єПідтримка» стане ще одним стимулюючим аргументом для людей, щоб вакцинуватися від COVID-19.

 

Зазначимо, що наразі вакцинуватися від COVID-19 дуже просто, адже для проведення щеплення на території області створено та працює 22 мобільні бригади, 112 стаціонарних пунктів щеплень та 19 центрів масової вакцинації. Переглянути адреси доступних центрів та пунктів щеплення по всій області можна за посиланням: https://cutt.ly/4RhCG4y. 

Всі новини →