Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада у голови райдержадміністрації

02/02/2022

 02 лютого 2022 року голова райдержадміністрації Сергій Саковський  провів нараду з головами територіальних громад Первомайського району, структурними підрозділами райдержадміністрації із важливих питань життєдіяльності району.

 В умовах російської агресії, бойових діях на території Донбасу, держава повинна підвищувати  свою обороноздатність  та  сприяти  забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву. Тому  на порядок денний  були винесені питання щодо реалізації положень Закону України «Про основи національного спротиву» на території Первомайського району, мобілізацію  в органах місцевого самоврядування, про військовий обов”язок громадян  відповідно до змін законодавства та про створення і фінансування  позаштатних військово-лікарських комісій.  В обговоренні питань взяли участь  командир військової частини Ігор Гриб, начальник     Первомайського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолій Бичков та головний лікар КНП «Первомайська ЦРЛ» Первомайської міської ради Віктор Готка.

Одним із актуальних питань на  часі  є охоплення вакцинацією проти CОVID-19  населення Первомайського району та особливо громадян  віком за 60 років. Відповідно щоденної статистики, яку висвітлює  райдержадміністрація  для інформування громадськості району, спостерігається ріст  захворюваності та смертності від CОVID-19. Заступник голови райдержадміністрації Алла Стець провела  кропітку роботу щодо комунікації з територіальними громадами з питання  аналізу вакцинації  мешканців кожної громади. Було направлено ряд запитів до громад, проведені консультації із керівниками лікувальних закладів району, проведена роз”яснювальна робота   щодо вакцинації громадян 60 річного віку, підлітків 12 річного віку та щодо виїзду  пересувних мобільних бригад саме для вакцинації за місцем проживання.

Проте не всі громади надали  списки, потребуючих вакцинації за місцем проживання.  Алла Валеріївна  попросила  віднестися відповідально та по-державницьки щодо збереження життя та здоровя  мешканців Первомайського району.

Представники  Первомайського міськрайонного відділу ГУДС НС України у Миколаївській області поінформували  про стан пожеж та пожежної і  техногенної безпеки, про створення підрозділів  місцевої пожежної охорони на території Первомайського району, а також звернули увагу на  статистику із загибелі людей на водних обєктах.

Особливо гостро стало питання  надання послуг Укрпошти на території громад. Зважаючи на те, що людина і громадянин є найвищою соціальною цінністю, а  жителі  району- переважно люди похилого віку, то   послуги поштового  зв'язку мають задовольняти потреби таких людей.

Голови Мигіївської та Синюхино Брідської громади, захищаючи права мешканців  своїх громад, зробили слушні зауваження та надали конкретні пропозиції щодо вирішення зазначеного питання.

 

        Начальник  Первомайського центру поштового зв”язку  №3  Василь Продан  акцентував увагу  на певних кадрових  труднощах, питаннях маршрутної доставки пошти, проте головне це почути  не один одного, а громадян, які  місяцями не отримують зароблені пенсіі, не можуть вчасно купити харчі та ліки. Голова райдержадміністрації, з метою  недопущення хвилювань громадськості  району, доручив  профільному заступнику Аллі Стець взяти на контроль підняте питання, а   учасників наради попросив знайти компроміс, задля   надання якісної послуги поштового зв”язку на території району.

Наостанок присутні розглянули питання  щодо взаємодії  райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування. З метою подальшого соціально-економічного розвитку району, головам територіальних громад    рекомендовано  для успішної   реалізації проекту  фінансування потреб старостинських округів  Первомайського району, надавати інформацію  до райдержадміністрації для подальшої комунікації з народним депутатом Максимом Дирдіним.

Нагадаємо, що завдяки Максиму Євгеновичу в Первомайський район  було залучено більше 30 млн грн  та реалізовано ряд соціально значущих проектів.

За результатами  наради надані відповідні доручення.

Всі новини →