Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

14/02/2022

 Шановні учасники бойових дій в Афганістані та військових конфліктах в інших державах, шановні члени сімей загиблих, ветерани, миротворці! 

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін,  до 15 лютого 1989 року.

За всіх сучасних збройних конфліктів ця  афганська війна була найкривавішою та тягнулася 10  довгих років, її тінь торкнулась майже кожної української родини.

Через горнило цієї війни пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

В Первомайському районі проживає  більше 400 учасників бойових дій  в Афганістані.

Священною є пам'ять про ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя.  Ваші подвиги -це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина,  свідчення єдності всіх поколінь нашого народу. 

В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув,  до кінця виконуючи свій військовий обов’язок. Вічна  їм  пам’ять!

З вдячністю звертаюсь до тих,  хто живе поряд з нами.

Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності та самовідданій праці. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні.

Щиро бажаю  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні,  добра, миру  та достатку на довгі літа!

З повагою

Голова райдержадміністрації                                          Сергій САКОВСЬКИЙ

Всі новини →