Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Первомайський район вшанував воїнів-інтернаціоналістів

15/02/2022

 15 лютого 2022 року Первомайський район вшанував учасників бойових дій в Афганістані та військових конфліктах в інших державах.

Голова Первомайської райдержадміністрації  Сергій Саковський поклав квіти до пам”ятника   воїнам-інтернаціоналістам- синам України біля Свято-Варварівського храму в місті Первомайську  т вшанував загиблих героїв хвилиною мовчання. У зверненні до воїнів -інтернаціоналістів та  жителів Первомайського району він зазначив, що в  Первомайському районі проживає  більше 400 учасників бойових дій  в Афганістані, пам'ять про   героїзм учасників тих подій- священна. Вони є прикладом мужності  при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовності  платити найдорожчу ціну - своє життя задля  Батьківщини.

 Голова громадської  ради  при Первомайській райдержадміністрації Григорій Марін  взяв участь у заходах, ініційованих воїнами-інтернаціоналістами Первомайського району та міста Первомайська та запалив свічку пам”яті у храмі загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

 

 

 

 

 

  З нагоди   вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Арбузинській центральній бібліотеці  відбувся «Круглий стіл» за участі воїнів-інтернаціоналістів,  селищного голови Євгенія Травянка,  голови  Арбузинської громадської організації «Спілка воїнів-інтернаціоналістів»  Едуарда Церуша. Після засідання,   учасники «Круглого столу » поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам- інтернаціоналістам » та відвідали могили загиблих побратимів, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у боротьбі за мир.

 

 15 лютого 2022 року у Первомайську відбувся мітинг-скорботи з нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану та вшанування воїнів, які виконували військовий обов’язок на території інших держав. В заходах взяла участь  Первомайська міська  спілка ветеранів Афганістану Володимира Йонги та   керівництво  Первомайської міської громади. Учасники мітингу  провели молебен у    Свято-Варварівському  храмі.

 

 З метою вшанування воїнів-інтернаціоналістів, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан, відбулося урочисте покладання квітів та корзин до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям на території Кривоозерської селищної громади. У заході взяли участь селищний голова Павло Бузінський, голова громадської організації спілки ветеранів Афганістану Сергій Кореньок, учасники бойових дій на території інших країн, зокрема, учасники Афганської війни, учасники антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил, військовослужбовці Збройних Сил України та працівники селищної ради. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх воїнів, які загинули на території інших держав виконуючи свій інтернаціональний обов’язок. Селищний голова побажав усім міцного здоров’я , благополуччя та мирного неба над головою і кожному було вручено пам’ятні листівки подарунки. З нагоди  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав селищний голова Павло Бузінський разом із посадовцями місцевого самоврядування селищної ради  відвідали сім’ї загиблих воїнів-афганців: мати загиблого воїна Галку Т.П. в с. Бурилове, мати померлого воїна Гнатенко М.М. та жінку померлого воїна Волошанюк В.М. в с. Курячі Лози.

 

У Врадіївській селищній громаді, біля Меморіалу воїнам України, полеглим в Афганістані, зібралися керівництво громади та ветерани, щоб  покласти квіти та хвилиною мовчання вшанувати пам'ять воїнів,  які загинули виконуючи свій військовий обов”язок у різний час та у різних державах. Зі словами вдячності за мужність і героїзм, за чесне і сумлінне виконання військової  присяги, за незбориму силу духу, за збережене  бойове братерство до присутніх воїнів-ветеранів звернувся селищний голова Микола Москаленко. Побажав всім міцного здоров’я, щастя, добра та мирного неба, сімейного благополуччя та злагоди, сили та наснаги, впевненості у завтрашньому дні, мужності та мудрості здолати  усі життєві перешкоди, здійснення усіх задумів і нових звершень на благо рідної України.

 

 У Синюхино Брідській сільській громаді цього дня делегація, очолювана заступницею  сільського голови Валентиною Любченко  вшанувала  пам’ять та  поклала квіти до могил учасників бойових дій на території інших держав. В рамках реалізації культурно-мистецького проекту «Пам’яті живої джерело»  в закладах культури громади  представлено інсталяції та книжкові виставки «Афганістан горить в моїй душі».

 

--

Всі новини →