Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

20 лютого вшануємо Героїв Небесної Сотні

18/02/2022

                          Шановні жителі Первомайського  району!

20 лютого  цьогоріч  ми  вшановуємо тих, хто боровся за честь, правду і гідність  і віддав своє життя за нас з вами. В глибокій скорботі  низько схиляємо  голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

20 лютого 2014 року відбулися історичні  події, які сколихнули увесь світ. У центрі столиці мирної України трагічно загинули 48 людей. Цей день став не просто чорною датою в календарі, він став точкою неповернення: до пострадянської моделі державницького устрою, до колоніальної залежності від Росії, зрештою – до почуття меншовартості, яке нав’язували українцям протягом багатьох століть.

        Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

      Нині знову прийшов цей час – час вибору між свободою і рабством, світлим майбутнім та темним минулим, час коли  країна в небезпеці, проте  наше єднання,  сила духу українського народу стане для ворогів їх  останнім подихом  на нашій землі.

      Наш святий обов’язок – гідно вшанувати тих, хто загинув за кращу долю України – Героїв Небесної Сотні та Героїв, які полягли на Сході. Запалімо свічки пам"яті, приспустимо в скорботі  державні прапори, покладемо квіти до могил своїх Героїв,  об’єднаймося заради своєї держави і її майбутнього.

Бажаю Вам, земляки, мирного неба, міцного здоровя, достатку та злагоди в родинах.  Слава Україні!

 

Голова районної

державної адміністрації                                            Сергій САКОВСЬКИЙ

 

 

 

 

Всі новини →