Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Первомайщина очищується від наслідків комуністичного минулого

02/06/2022

 В Україні продовжується декомунізація, а повномасштабне вторгнення росії лише прискорило цей процес.

Через переосмислення багатьох історичних процесів з вулиць міст України зникають останні серпи та молоти, від спільних пам'ятних дат з рф майже нічого не залишилося.

В Первомайському районі  після процесів децентралізації та адміністративно-територіальної  реформи були виявлені   території,  мешканці яких  не розуміли сенсу декомунізації, не усвідомлювали історичної правди,  не намагалися  знайти компроміс один з одним, щоб знайти спільне саме в своїй історичній спадщині, в житті свого народу, в житті рідних та близьких, щоб позбавитися негативних і ганебних наслідків  минулого, щоб оцінити  наслідки історичної спадщини в умовах сьогодення.

Мешканці села Мазурове, де колись був знаменитий колгосп імені В.Чапаєва, розкололися на два табори в питанні демонтажу пам’ятника В.Чапаєву,  особі тоталітарного режиму. Мотивація була проста, бо  на цей пам’ятник збирали кошти усім колгоспом батьки та діди, які  вклали своє життя у цей  оплот радянськості. Ніхто навіть не хотів  вдуматися  в те, що  Чапаєв  до села Мазурове Кривоозерської селищної ради  взагалі немає ніякого відношення, а родом він із глибинки росії, був жорстоким  командиром, придушував повстання селян, проте  за ідею комунізму віддав своє життя.

Також  майже до сьогоднішнього дня на клубі села Ониськове   Кривоозерської селищної ради  були розміщені серп та молот-  символіка, з якою потрібно було розпрощатися ще в 2015-2016 роках.

Сьогодні  підняті архіви, тобто розкрита  вся правда про події  тоталітарного режиму.   Україна говорить не лише про злочини росії проти людяності, про перемогу та трибунал, а й про повну декомунізацію та деколонізацію. Агресорка   придумала міф про  український нацизм, щоб дискредитувати  національну політику України, фактично під цим приводом  розпочала ганебну війну для себе, наразі проливає кров безневинних українців, яких сотнями тисяч загинуло у Другій Світовій війні за визволення світу від нацистів.

 Кривоозерська селищна рада, вже як нова адміністративно-територіальна одиниця Первомайського району,  вже в 2021-2022 роках ліквідовувала проблеми невиконання  попередніми  посадовцями  кривоозерщини Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

До Первомайської райдержадміністрації та вже районної  військової адміністрації   надійшло ряд звернень через  «урядову гарячу лінію»  щодо вирішення питання та виконання зазначеного  Закону.

З цією метою було вжито всі можливі заходи  впливу  відповідно до законодавства.

Кривоозерська селищна рада  попри дебати все ж прийняла в 2021 році  рішення про  демонтаж  славнозвісного памятника в селі Мазурове, перейменування вулиць  громади тощо. Наразі Кривоозерщина майже  очистилася від наслідків комуністичної ідеології.

 Декомунізація в умовах військового часу  набрала обертів на території Первомайського району. Далі  побачимо.

 

                                                         

 

Всі новини →