Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Привітання голови Первомайської РВА з Днем Хрещення Київської Русі-України та з Днем Української державності!

28/07/2022

Шановна громадо  Первомайського району!

Щиро вітаю   Вас з Днем Хрещення  Київської Русі-України та з Днем Української державності!

Понад тисячолітня історія української державності, сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого — державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Русі. По -праву спадкоємцями  Київської Русі були Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

В розвиток української державності внесли великий вклад Тарас Шевченко, Микола Костомаров, Володимир   Антонович, Михайло Драгоманов, Іван  Франко, Леся Українка, Михайло   Грушевський та інші видатні представники національної еліти, а також борці за державність та незалежність України.

Сьогодні  російська імперська  присутність, яка століттями нав‘язувалась нашим людям та всьому світу має свій ганебний кінець саме на  історичній землі Київської Русі. Ніхто у світі не зможе ігнорувати століття культурних зв‘язків,  які пов‘язані з історією та культурою українського народу та української держави.

Збройні Сили України. український народ,  дбаючи про благо Вітчизни та боронячи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України від російського агресора, сьогодні утверджує історичну справедливість та  велич української нації.

Нехай Боже благословення  береже  нашу землю, наше історичне коріння та приносить мир і спокій  українцям. Пишаймося тим, що ми нащадки Володимира Великого.

Слава Україні! Слава Героям!

 

Начальник Первомайської районної

військової адміністрації                                     Сергій САКОВСЬКИЙ  

Всі новини →