Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Кривоозерщина відповідально готується до нового навчального року

04/08/2022

     Війна  загострюється. Ворог отримує достойну відсіч, а українські території щодня звільняються. Наш героїчний південь  важкою ціною  звільняє окуповані території, проте ворог в агонії намагається якомога більше знищити українців.

     В цей період кожен із нас повинен подбати про безпеку, не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Про це щодня у своїх вечірніх зверненнях наголошує Президент України, просить начальник  Миколаївської ОВА,  влада місцевих громад  та Первомайська  районна військова   адміністрація.

       Попри жахіття війни,  життя в Первомайському районі не стоїть на місці.  Громади району готуються до нового навчального року та перш за все готують споруди цивільного захисту.

Постійні ракетні обстріли рашистами українських міст змушують громадян ховатися в укриттях. Проте останні зазвичай не є захисними спорудами та не мають потрібного обладнання для тривалого перебування великої кількості людей. До того ж не всі громадські споруди мають укриття. З огляду на це законотворці пропонують змінити вимоги до будівництва житла та громадських споруд і передбачити умови для створення повноцінних укриттів у нових будівлях. Нещодавно Верховна Рада ухвалила за основу відповідний законопроєкт №7398.

Проте  у Первомайському районі робота щодо  наведення порядку в спорудах цивільного захисту ведеться вже декілька років поспіль. Наразі це питання дуже актуальне.

    Кривоозерщина відповідально готується для навчання та безпеки дітей у навчально-виховних закладах.  Зокрема, в комунальному закладі «Красненьківський заклад загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів Кривоозерської селищної ради»  повністю замінили  освітлення  в укритті, встановили перила та продовжують  будівельні роботи.   У Великомечетнянському старостинському окрузі  Кривоозерської селищної ради також працюють над облаштування захисної споруди.

        Голови територіальних громад розумно та виважено підходять до цього питання. Тому діляться досвідом. До Кривоозерської громади   з робочим візитом приїздили Врадіївський селищний голова Москаленко Микола Леонідович разом зі своїми заступниками, для обміну досвідом у сфері облаштування захисних споруд в начальних закладах громади.

        Первомайська військова районна адміністрація  дякує керівникам громад, які працюють командо на благо розвитку Первомайського району.

         Днями надійшов лист від Кривоозерської селищної ради № 08-24/1064    від 03.08.2022 року  наступного змісту:

« Продовжуємо надавати гуманітарну допомогу, по всім населеним пунктам громади, від Благодійної неурядової організації Wordl Central Kitchen, представниками, якої є громадська організація «Щира справа». Висловлюємо слова найщирішої вдячності за змогу допомагати  в такий суворий час,  потребуючим громадянам».

        Інших слів щодо  співпраці  і не підбереш. Разом -ми сила!

 

 

Всі новини →