Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Первомайська міська громада. де зручно всім

16/08/2022

 Останнім часом у  європейських містах  почали з’являтися нові прогресивні зупинки громадського транспорту. Вони  обладнані  електронним табло з розкладом прибуття транспорту, дають можливість кожному охочому зарядити гаджети за допомогою USB-портів, роздають безкоштовний Wi-Fi. Ці тенденції однозначно можна вважати позитивними, вони стають значним кроком у розвитку благоустрою будь-якої  країни.

А. наприклад,  в Сінгапурі намагаються робити  зупинки громадського транспорту максимально комфортними, безпечними та екологічними, які сміливо можна назвати невеличким публічним простором! Сінгапурці обладнали  зупинки  вільною бібліотекою, де можна читати, як друковані книжки, так і закачувати собі на гаджет електронні версії за допомогою сканування QR-кодів. Зупинки  обладнані зручною велопарковкою. Також  японці  створюють  зелені  сади на даху зупинок,  додають гойдалки для дітей, влаштувують  невеличкі кафе, вбудовують  інтерактивні цифрові дошки, які не просто вказують час прибуття транспорту, але й допомагають планувати подорож та знаходити найшвидший маршрут. А ще встановлюють  панелі сонячних батарей, що роблять ці зупинки енергоефективними.

Нам до такого ще мріяти. Та й війна забирає багато ресурсів, завжди не вистачає для елементарних речей, які створюють належний, комфортний простір для людей. У більшості  наших міст громадські зупинки залишаються старого радянського типу, подекуди перебувають в аварійному стані, а інколи навіть не мають даху, щоб захистити людей від дощу.

В місті Первомайську, мікрорайон «Цукрового заводу», між містом та  селом  Кінецьпіль   була зупинка, проте  роками  пасажири чекали транспорт під відкритим небом.

Наразі за ініціативи міського голови Олега Демченка в Первомайській міській   громаді продовжуються  роботи по встановленню та реконструкції  зупинок громадського транспорту та й   в зазначеному мікрорайоні    вже встановлена зупинка  саме на межі міста Первомайська та села Кінецьпіль.

На  зупинках  облаштовано  зручні  лави,  міцний і надійний дах Окрім цього, попередньо було проведено прибирання території, яку очистили  від чагарників та сміття.

Комунальними працівниками пофарбовано та прибрано зупинки громадського транспорту по вулицях Одеській, Київській, Корабельній  та інших.

Роботи по встановленню та оновленню зупинок громадського транспорту будуть продовжуватися по всій території громади.

      Покращення життя городян через покращення міського середовища – один із пріоритетів  влади щодо організації просторового розвитку громади. Наразі маємо прекрасні паркові зони, зручний  центральний пляж, облаштоване для відпочинку озеро в мікрорайоні «Фрегат», чудові   квітники та багато інших зручностей для людей.

 Отже Первомайська міська громада -це місце де зручно всім.

Звичайно, місцяни  вдячні   владі за турботу та благоустрій території.  

      Життя продовжується. Разом до перемоги!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →