Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Перше питання порядку денного -підготовка до зимового періоду

20/09/2022

 Сьогодні першим питанням на порядку денному після війни, зрозуміло, стоїть зима.

20 вересня начальник Первомайської районної військової адміністрації провів нараду з керівниками територіальних громад району з важливих питань життєдіяльності в осінньо - зимовий період.

Сергій Саковський підняв ряд ключових питань щодо забезпечення енергоресурсами бюджетних та соціальних установ району, про організацію  пунктів обігріву, про техніку  для розчищення доріг під час надзвичайних ситуацій, про забезпечення якісним питним водопостачанням мешканців громад, забезпечення матеріальних резервів для обслуговування зимової дорожньої інфраструктури. Увагу приділили альтернативним видам опалення та автономним джерелам електропостачання в навчально-виховних, соціальних та медичних закладах району, закупівлі паливно-мастильних засобів,  запасів  посипкових матеріалів тощо.

Під час наради начальник Первомайської РВА акцентував увагу на  співпраці із сільгосппідприємствами району, які щороку  надають допомогу в розчищенні комунальних доріг, що вкрай необхідно для стабільної роботи інфраструктури району.

Керівники восьми територіальних громад прозвітували про готовість до опалювального періоду. В підсумку - бюджетні та соціальні заклади району  готові до опалювального періоду.

 Керівники деяких громад   підняли проблемне питання  щодо розчистки доріг державної власності, які проходять через їхні території, проте це питання  будуть опрацьовувати та вирішувати спільними зусиллями з Первомайською РВА.

Очільник району звернув увагу  на питання дотримання законодавства під час заготівлі дрів в лісопосадках на території громад та розумному використанню природних насаджень.

Наразі, коли запекла війна не збавляє обертів, суспільство та влада мають приділити серйозну увагу спорудам цивільного захисту. Сергій Володимирович доручив терміново створити територіальним громадам комісії за участю представників ДСНС Первомайського району  та спеціалістів відділу оборонної роботи та цивільного захисту райвійськової адміністрації,  перевірити комісійно всі заклади освіти району щодо готовості споруд цивільного захисту, за результатами роботи надати акти готовності.

Присутні розглянули й інші питання, за результатами яких надані протокольні доручення з чіткими дедлайнами щодо їх виконання. 

Всі новини →