Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Про Е- демократію

28/09/2022

 

До відома громадян Первомайського району

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.10.2017 року № 797-р «Про схвалення Концепції розвитку електронної демократії в Україні та плану заходів щодо її реалізації»,  в Україні створена  E-DEM   платформа  ( https://e-dem.ua/about_us),  що є електронною  демократією.

 Що це таке? Це форма суспільних відносин, за якої громадяни та організації залучаються до державотворення та державного управління, а також до місцевого самоврядування.

Інструментами електронної демократії є:

«Громадський бюджет» – який дає змогу вирішувати,  на які проєкти використовувати бюджетні кошти;

«Місцеві електронні петиції» – які дають  можливість впливати на розвиток своїх громад через звернення до органів влади з петиціями;

«Відкрите місто» – дозволяє вирішити проблему, звернувшись до відповідального за ухвалення рішення чиновника у міській раді ;

«Консультації з громадськістю» – надають  органам місцевої влади можливість залучати мешканців до обговорення питань розвитку  громад.

Вебплатформа   E-DEM надає громадянам легкий і зручний доступ до використання кількох інструментів електронної демократії, що  покликані налагодити кращий взаємозв’язок громадян і влади у вирішенні різноманітних соціально важливих проблем.

 Начальником Первомайської районної військової адміністрації направлено лист керівникам громад щодо створення  зазначених сервісів для прозорості, відкритості влади та взаємодії з громадами у вирішенні питань життєдіяльності та  розвитку громад.

 

 

Всі новини →