Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

27/01/2023

В цей скорботний день світова спільнота не тільки згадує жертв людиноненависницької політики, але й засвідчує прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля щодо окремої групи людей.

День пам’яті жертв Голокосту – це нагадування про всесвітню трагедію, про масове вбивство євреїв та незліченні жертви з числа представників інших національних спільнот у всіх європейських державах, безпрецедентний злочин проти людства. 

 Жертвами геноциду стали 6 мільйонів євреїв Європи.

У цей день скорботи й памяті, ми приєднуємося до загальної печалі й висловлюємо свої співчуття  втраті, імя якої Голокост. Але це історія не лише болю і страждань, а й тріумфу та відродження, історія людської гідності та любові до життя.

Майбутні покоління не повинні забувати уроків наших трагічних катастроф, аби не допустити повторення цього у майбутньому! Є таке прислів’я: Хто згадає лихе — тому око геть. А хто забуде – тому два”. Кров мільйонів невинних людей не дає нам права забути про одну з найбільших трагедій XX століття… Ми пам’ятаємо…

Сьогодні ми маємо об’єднати  зусилля, щоб не допустити повторення трагедій, подібних Голокосту.

Схиляємо голови в пам’ять про безневинно вбитих та закатованих.

Боремося з терором та агресією. 

Боремося за волю і свободу.

З повагою

Начальник Первомайської РВА Сергій САКОВСЬКИЙ

 

 

 

Всі новини →