Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулася нарада з актуальних питань життя району

05/05/2023

  4 травня 2023 року, під головуванням начальника районної військової адміністрації Сергія САКОВСЬКОГО відбулася нарада з міським, селищними, сільськими головами,.

 Участь у нараді взяли перший заступник начальника РВА Олег ЮРЧЕНКО, заступники начальника РВА Лілія НЕДАШКІВСЬКА та Алла СТЕЦЬ, керівник апарату райвійськадміністрації Світлана ДЗЮБА, керівники профільних структурних підрозділів райвійськадміністрації.

На нараду запрошено: начальника Первомайського районного відділу управління поліції охорони Миколаївської області Володимир ТУРКОВ, завідувач Первомайських територіальних курсів ЦВ та БЖД Олександр ГАЛІСЕВИЧ.

До порядку денного було включено 5 основних питань:

1.                Про реалізацію на території Первомайського району заходів Концепції безпеки закладів освіти, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.04.2023 року № 301-р.

2.                Про організацію навчання осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту населення у Первомайському районі.

3.                Про збір вихідних даних для розроблення Програми Комплексного відновлення території області.

4.                Про Порядок надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкодження внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

5.                Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя.

Сергій САКОВСЬКИЙ в ході наради наголосив на важливості впровадження затвердженої Урядом “Стратегії формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на період до 2032 року”, тому що після перемоги України у війні кількість ветеранів, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів збільшиться в рази. Всіх цих людей треба буде якнайшвидше повернути до мирного життя і надати дієві інструменти для самореалізації у своїх громадах, в економіці країни. Один з найважливіших з них – забезпечити комплексну реабілітацію цих осіб.

Розглядаючи питання щодо постановами уряду про затвердження надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів та облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти, Сергій Володимирович звернувся до голів територіальних громад та наголосив, що субвенцію спрямують на придбання шкільних автобусів, а також на реалізацію проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту.

Також одне з основних питань, яке  піднімалося на нараді, щодо забезпечення укриття для населення, системи оповіщення та облікових карток по захисних спорудах цивільного захисту.

По завершенню наради було надано відповідні доручення до виконання.

 

Всі новини →