Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

З 1 липня підвищені тарифи будуть компенсувати

23/06/2014

З 1 липня 2014 року Урядом запроваджено компенсацію внаслідок підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

Право на компенсацію матимуть сім’ї із середньомісячним сукупним доходом менше ніж прожитковий мінімум для сім’ї. Зазначена компенсація призначається в розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг після підвищення їх вартості та вартістю житлово-комунальних послуг до підвищення вартості.

Приклад: в квартирі зареєстровані чоловік, дружина та неповнолітня дитина віком від 6 до 18 років. Батьки отримують заробітну плату по 1 500 грн. Середньомісячний сукупний дохід їх сім’ї складає 3 000 грн. Прожитковий мінімум для сім’ї становить 3 722 грн. (по 1 218 грн. на батьків та 1 286 грн. на дитину). Таким чином, така сім’я має право на компенсацію.

Наступний крок - визначення розміру компенсації. Сім’я сплачує за житлово-комунальні послуги (в межах норм споживання) після підвищення їх вартості 450 грн., а до підвищення тарифів сплачувала 300 грн. Таким чином, компенсація становитиме 150 грн.

Зазначена компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов'язане із зміною форми власності житла і не тягне за собою зміну форми власності.

Для призначення компенсації особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні (будинку), звертається до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації з відповідною заявою та пред'являє паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або особи без громадянства.

До заяви, для призначення компенсації, додаються:

  • довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб;
  • довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку), крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014/2015 року.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Всі новини →