Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

День морської піхоти

23/05/2023

День морської піхоти - професійне свято свято військовослужбовців морської піхоти Військово - Морських Сил Збройних Сил України, яке відзначається щороку 23 травня.

 
Свято започатковане 2014 року й у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада. Чинна дата святкування 23 травня встановлена від 2018 року Указом Президента України √145/2018 "Про День морської піхоти України".
 
У цей день було покладено основу сучасної морської піхоти.Сучасні морські піхотинці успадкували найкращі бойові традиції своїх славних пращурів і сьогодні героїчно боронять Україну від російських загарбників. Не випадково на беретному знаку морської піхоти - меч  Сагайдачного, одного з засновників морської піхоти, який воював з Москвою.
 
Гасло Морської піхоти - "Вірний завжди"- означає самовіддану службу Українському народові, вірність Військовій присязі та готовність виконати поставлені завдання у будь яких умовах обстановки.
 
Українські морські піхотинці здобули безсмертну славу в боях з російськими окупантами. У цей день ми згадуємо бойових побратимів - морпіхів, які загинули за у боротьбі з підступним ворогом за незалежність нашої держави й мир на Українській землі. Схиляємо голови перед кожним загиблим Героєм. Пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях...
 
Щиро вітаю морських піхотинців з їхнім професійним святом! Бажаю міцного здоров'я, добробуту, незламності духу та нових перемог.
 
Слава морській піхоті України!
 
Слава Україні!
 
З повагою
Начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ

Всі новини →