Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища!

05/06/2023

 Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Свято було засноване Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році і з того часу щороку відзначається всією світовою спільнотою. Головна мета – попередити людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням довкілля.
 
Ця загроза нікуди не зникла, а для України додалася ще одна: повномасштабна війна, яку розпочала росія.
 
З огляду на збитки, можна стверджувати, що росія чинить екоцид на нашій території. Важко навіть уявити скільки часу потрібно на очищення та відновлення наших земель, водних ресурсів та повітря.
 
На тлі немислимих людських страждань, які принесла Україні війна, проблеми довкілля можуть здаватися другорядними. Проте зрозуміло вже зараз – наслідки цієї війни кожен українець відчуватиме на собі дуже тривалий час.
 
Війна рф в Україні – це перший за останні 20 років міжнародний конфлікт із такою значною та непоправною шкодою довкіллю.
 
Природа не визнає кордонів: забруднення повітря і водних ресурсів має транскордонний характер, а деякі особливо цінні, унікальні природні комплекси, території належать кільком державам. Ми повинні усвідомити, що зберегти природу в стані, придатному для життя людини, можна тільки спільними зусиллями всіх мешканців планети Земля.
 
Первомайська районна військова адміністрація вітає зі Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища та бажає кожній людині дихати на повні груди чистим повітрям щастя і пам’ятати, що краса і чистота світу в наших руках.
 
Бережіть довкілля України!
 
З повагою начальник Первомайської
районної військової адміністрації                           Сергій Саковський

Всі новини →