Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Нічого про Україну без України» має стати основною взаємодії України та НАТО

01/08/2023

Про це заявила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина під час зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Хорватії Горданом Грличем Радманом.

Сторони зокрема обговорили результати Саміту НАТО, що відбувся у Вільнюсі 11-12 липня, та посилення співпраці в межах Альянсу.

«Ми вважаємо Саміт НАТО у Вільнюсі успішним. З політичної точки зору можна було б зробити більше. Водночас, головні очікування, які ми мали, - це реальна політична дискусія і діалог на рівні лідерів. Вони справдилися.

До кінця року плануємо запустити на всіх рівнях Раду Україна-НАТО, створену у Вільнюсі. Партнери України по Альянсу мають надіслати чіткий сигнал, що сам факт створення РУН означає старт спільної роботи над усіма питаннями, пов'язаними з Україною. По суті, НАТО залишається єдиною структурою, в якій не діє принцип: «нічого про Україну без України». Ми дуже сподіваємося, що рішення Вільнюсу це змінять», – заявила Віцепрем’єрка.

Також на зустрічі обговорили рух України до ЄС та реформи на цьому шляху. В цьому контексті було відзначено результати усного звіту щодо виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії, отриманих зі статусом кандидата в ЄС.

			        <p align=Всі новини →