Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Працівники Південноукраїнської АЕС змагалися за звання кращого електромонтера

01/09/2023

 На Південноукраїнській АЕС тривають конкурси професійної майстерності серед молодих спеціалістів віком до 35 років. Учасниками випробувань у електричному цеху (ЕЦ) стали вісім електромонтерів з обслуговування електроустаткування електростанцій. За результатами теоретичної та практичної частин конкурсу кращим молодим електромонтером став Михайло Яновський. Восени він братиме участь у галузевому змаганні серед працівників ДП «НАЕК «Енергоатом» віком до 35 років, який відбудеться на майданчику Рівненської АЕС.

У першому - теоретичному етапі - електромонтери демонстрували свої знання, які стосувалися загальних вимог до професії, законів електротехніки, правил та норм з охорони праці, радіаційної та пожежної безпеки тощо. На практичному завданні потрібно було умовно зібрати схему 0,4 кВ нормальної експлуатації, розповідаючи про кожну свою дію. Таке випробування розраховано на досконале і ретельне виконання, яке вимагає від конкурсантів уважності, сконцентрованості, професійних навичок.

«Звичайно під час змагання молоді працівники хвилюються і можуть собі цим нашкодити. Тому потрібно бути уважним та вміти вчасно сконцентруватися і почати свідомо діяти. Під час оцінювання змагання ми враховуємо чимало факторів: дотримання правил техніки безпеки, використання засобів індивідуального захисту та послідовність дій», - розповів заступник начальника електричного цеху ВП ПАЕС Павло Гризоглазов.

За результатами конкурсних випробувань Михайло Яновський став переможцем з незначним розривом. Своїх колег-суперників він випередив на одну десяту бала. Друге місце посів Сергій Бакунець, третє – Олексій Черній.

 «Для мене це перша участь у конкурсі професійної майстерності. Я радий перемозі, проте буду рухатися далі й вдосконалювати свої навички», - поділився враженнями переможець.

 Михайло працює на підприємстві 4 роки. Одразу після закінчення профільного вишу він починав свій трудовий шлях в електричному цеху в службі релейного захисту на дільниці головної схеми. Виконував роботи з ремонту та обслуговування пристроїв РЗА відкритого розподільчого пристрою 330 кВ (ВРП-330 кВ), а минулого року виявив бажання перейти до оперативного персоналу.

Всі новини →