Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Що робити, коли від слів «психолог», «психіатр» чи «психотерапевт» мурашки по шкірі? А ментальне здоров’я вже точно похитнулося, про що організм відчайдушно сигналізує?

14/09/2023

 Але краще не зволікати та знайти сімейного лікаря. З ним піклуватися про фізичне та ментальне здоров’я набагато зручніше та продуктивніше.

 

Де знайти сімейного лікаря, який може надавати послуги з ментального здоров'я?

 

В Україні вже понад третина медзакладів «первинки» уклали контракти з НСЗУ щодо супроводу дорослих і дітей за пакетом 51.

 

Кількість лікарів, які пройшли навчання mhGAP, постійно збільшується. Відповідно, число законтрактованих закладів зростає. Усі вони оперативно позначаються на спеціальній мапі (https://edata.e-health.gov.ua/.../dashboard/pmg-psychiatry), тож ви самі можете перевірити, чи надають у найближчій клініці відповідну послугу.

 

Аналогічні дані допоможуть знайти оператори «гарячої лінії» НСЗУ. Для цього достатньо подзвонити за номером 16-77.

 

«Ця послуга – це не щось тимчасове, вона має бути повністю інтегрована в роботу сімейної медицини. Це інвестиція людського ресурсу в майбутнє, адже проблеми з ментальним здоров’ям будуть актуальні ще не один рік», – зазначила Наталія Гусак.

 

Цикл ефірів з фахівцями відбувається у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська. Більше про підтримку себе та людей поруч – на https://bf.in.ua/turbota

 

#тияк

Всі новини →