Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Українські державні службовці поділилися досвідом впровадження євроінтеграційних реформ та перейняли досвід підготовки до членства в ЄС від країн Західних Балкан.

27/09/2023

 20 та 21 вересня відбувся міжнародний семінар «Як досягти успіху у процесі інтеграції до ЄС: найкраща практика, стратегічне планування та ефективне впровадження» у м.Вільнюсі, Литовська Республіка. Участь взяли представники Європейської Комісії, Литви, Латвії, Естонії, Молдови, Грузії та Західних Балкан (Албанія, Сербія, Північна Македонія, Чорногорія).

 

Про це повідомляє Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Від України взяли участь заступник гендиректора та експерти Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Учасники заходу поділилися досвідом проведення євроінтеграційних процесів, зокрема, переговорів про членство в Євросоюзі. Представники країн розповіли, як вибудовували стратегію для перемовин, формували переговорні команди та забезпечували інституційну спроможність своєї держави в цьому напрямі.

 

Як відзначили експерти, подібні обміни є важливими для того, щоб Україна змогла максимально швидко просуватися у процесі перемовин, а також захистити національні інтереси під час впровадження необхідних змін.

 

Окрім того, команда Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції провела ряд двосторонніх зустрічей, зокрема з литовськими та сербськими партнерами. Було домовлено про ряд практичних кроків з обміну досвідом, що допоможуть Україні на шляху до членства в ЄС.

 

Захід організовано за сприяння Міністерства закордонних справ Литви та інструменту Європейської Комісії (TAIEX) для обміну досвідом та нетворкінгу.

 

Užsienio reikalų ministerija

Lietuvos ambasada Ukrainoje / Посольство Литви в Українi

Ukrainos Ambasada Lietuvoje / Посольство України в Литві

Всі новини →