Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Будемо пам’ятати...

29/09/2023

 29-30 вересня 1941 року, в урочищі Бабин Яр каральні підрозділи СС вбили 33771 людину. Це були виключно євреї: жінки, чоловіки, діти, люди похилого віку. Трагедія увійшла в історію як всесвітній символ Голокосту єврейського народу.

 
Протягом двох років (1941–1943) німецька окупаційна влада та її каральні органи перетворили Бабин Яр на місце постійних вбивств. Жертвами нацистів, крім євреїв були військовополонені Сирецького концентраційного табору, українські націоналісти – воїни української повстанської армії, роми, цивільні мешканці Києва різних національностей та навіть хворі психіатричної лікарні.
 
Трагедія в Бабиному Яру – це частина історії не лише євреїв, а й всього українського народу.
 
Сьогодні, коли ми боремось за власну землю та за збереження незалежності, маємо ще раз пригадати цю страшну сторінку нашої спільної історії, навчитися захищати себе та свої цінності й у жодному разі не допустити повернення на українську землю тоталітарних режимів та повторення таких злочинів.
 
У цей день скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі, співчуваємо болю та втраті. Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!
 
Будемо пам’ятати...
 
З повагою начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ

Всі новини →