Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Обговорили нагальні питання району

23/10/2023

Сьогодні 23 жовтня 2023 року відбулась нарада начальника Первомайської районної військової адміністрації Сергія Саковського з міським, селищними, сільськими головами, керівниками структурних підрозділів районної військової адміністрації, керівниками установ, підприємств та організацій Первомайського району в режимі відео-конференції.
На порядку денному розглянули три питання. Особливу увагу звернули на питання роботи «пунктів незламності» на території Первомайського району. Як повідомив Сергій Володимирович на Первомайщині їх діє 108 і наразі вони проходять верифікацію на «Мапі пунктів незламності» в застосунку «Дія». Керівники громад доповіли, що робота по забезпеченням матеріально-технічною базою, Інтернетом та зв’язком «пунктів незламності» була проведена. Загалом, учасники відео-зустрічі погодились, що на фоні важкої воєнної ситуації у країні, потрібно бути заздалегідь підготовленими.
Також, не менш важливе питання, з яких стосувалось реалізації заходів по Програмі пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Первомайського району. На сьогодні з приходом осені, ця тема досить актуальна. Зафіксовано багато випадків, коли дикі тварини все більше заходять до сіл та селищ з метою пошуку їжі та тепла. Для проведення пероральної вакцинації в Первомайському районі передбачили 59 000 доз приманок із вакциною, яку розкладатимуть у районі на площі 2364 квадратних кілометрів, зокрема в польових і лісових угіддях, обабіч доріг і поза межами населених пунктів та водойм.
Учасники відео-зустрічі, також обговорили стан проведеної органами місцевого самоврядування району роботи із інженерного захисту об’єктів критичної інфраструктури та інших життєво важливих об’єктів. Голови громад прозвітували, що саме було зроблено аби уберегти інфраструктурні об’єкти від можливих загроз.

Заслухавши доповіді учасників відео-конференції начальник райвійськадміністрації підвів підсумки та надав відповідні доручення. 

Всі новини →