Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині внутрішньо переміщеним особам допомагають через працевлаштування інтегруватися

26/10/2023

 Пошук роботи внутрішньо переміщеними особами є актуальним питанням для нашого сьогодення. У Миколаївській області служба зайнятості надає цій категорії людей ряд корисних послуг. Серед них можна виділити послуги щодо пошуку роботи, консультації з розробки бізнес-планів для отримання мікрогрантів, можливість отримати ваучери для здобуття нової професії, а також пропозиції про участь у громадських та тимчасових роботах.

 

Про це у середу, 25 жовтня, під час брифінгу повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

 

«Ми реалізовуємо нашу концепцію, яка в цілому складається з трьох великих направлень, а саме: стимулювання ВПО до пошуку роботи; ознайомлення їх з повним переліком вакансій, які на сьогодні є у службі зайнятості; заохочення роботодавців надавати вакансії саме цій категорії. Все це робиться для того, аби внутрішньо переміщені особи мали можливість бути працевлаштованими в нашій області й працювати на економіку Миколаївщини», - зазначив він.

 

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення рф, до Миколаївського обласного центру зайнятості звернулося понад 2000 внутрішньо переміщених осіб.

 

«Це ті люди, які отримали весь комплекс наших послуг. Ми щоденно адаптуємо нашу роботу, для того, щоб надати максимальну кількість активних програм цим людям», - сказав директор Миколаївського обласного центру зайнятості.

 

Також Дмитро Оборонько розповів, що вчора, 24 жовтня, команда МОЦЗ першими в Україні розпочала роботу мобільних центрів зайнятості, який наша область отримала від закордонних партнерів. Такі мобільні центри допоможуть оперативно надавати жителям прифронтових територій повний спектр послуг. Авто виїзного центру оснащене сучасним обладнанням.

 

Під час брифінгу директор МОЦЗ поінформував, що внутрішньо переміщені особи можуть отримати консультацію безпосередньо в самому центрі зайнятості, на офіційному сайті або ж в телеграм-підтримці: https://t.me/pidtrumka_DCZ_Mykolaiv.

 

Нагадаємо, що наразі Миколаївська область активно долучається до інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!», яка ініційована Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Державної служби зайнятості та обласних військових адміністрацій.

Всі новини →