Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Первомайщині розпочалася осіння кампанія з імунізації диких тварин проти сказу.

14/11/2023

 На території Первомайського району з 31.10.2023 року по 04.11.2023 року проводилася осіння кампанія по пероральній вакцинації диких м’ясоїдних тварин (лисиць) наземним розподілом вакцини пероральною вакциною «Орісвак». Розкладання вакцини проводилося по територіях мисливських угідь (ТОВ «Мисливці Арбузинки», ТОВ «Сименівське МРГ», ПОГ «Кривоозерське МРГ»,ПОГ «Врадіївське МРГ», Філія «Врадіївське лісове господарство», ДП «Ліси України», ФГ «Золота рибка», ТОВ «Мисливці Катеринки», ТОВ «МРГ Первомайського району) з розрахунку 25 доз на 1км2. Таким чином за 5 днів кампанії було розкладено вакцину на території всіх мисливських угідь площею 2364,0915 км2 та використано 59103 дози вакцини, та було задіяно 140 бригад, чотирі з яких було надано Мигіївською ОТГ.

Через один місяць після проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин в місцях розповсюдження приманок буде проведено відстріл лисиць для дослідження сироваток крові на наявність антитіл.
Звертаємось до мешканців району з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, щоб залишати привабливими для тварин.

 

Всі новини →