Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У Миколаєві вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності

21/11/2023

 У вівторок, 21 листопада, у День Гідності та Свободи миколаївці віддали шану памʼяті загиблих учасників Революції Гідності.

 

Так, у заході взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, командир військової частини 3039 Національної гвардії України Сергій Вакуленко, представники Миколаївської ОВА, обласної й міської рад.

 

«Десять років тому український народ вкотре показав, що готовий боротися за гідність та свободу. Той період став випробуванням, яке об'єднало нас заради важливих цінностей. Проте боротьба не завершилася – і зараз ми відстоюємо сьогодення, щоб забезпечити краще завтра для наших дітей», – сказав Віталій Кім.

 

Далі присутні вшанували памʼять полеглих хвилиною мовчання, встановили лампадки та поклали квіти до памʼятника Героям Небесної Сотні.

 

Зазначимо, що День Гідності та Свободи встановлено Указом Президент України 13 листопада 2014 року. Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Всі новини →