Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Щотижнева апаратна нарада

05/12/2023

Апаратна нарада начальника Первомайської РВА розпочата з хвилини мовчання, на якій всі присутні вшанували пам’ять за загиблими внаслідок збройної агресії рф, проти нашої держави.

Обговорення нагальних питань, які потребують особливої уваги та можливих шляхів вирішення відбулось на щотижневій апаратній нараді під головуванням Сергія САКОВСЬКОГО, начальника Первомайської районної військової адміністрації за участю заступників начальника РВА, керівника апарату РВА та керівників структурних підрозділів. 
 
Керівники структурних підрозділів військової адміністрації прозвітували про пророблену роботу, озвучили завдання на перспективу.
 
Обговорили питання щодо оприлюднення даних по програмі «Прозорість та підзвітність». Сергій Володимирович наголосив, що кожний житель свого населеного пункту чи регіону має знати де використовується ресурс громади, а управлінці – бути відповідальними та знаходитися під постійним публічним контролем. 
 
Також обговорили хід виконання заходів щодо впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської. Ментальне здоров’я – важлива частина державної політики. Це питання до якого дотичні всі сфери життєдіяльності людини. Тому мають бути залучені якомога більше учасників, звернув увагу присутніх начальник РВА.
                                                                                                                             
Сергій Володимирович проінформував про стан виконання завдань із забезпечення призову військовозобов'язаних та поставки техніки територіальними громадами району за 11 місяців 2023 року. Про потребу укомплектування військових частин необхідною технікою. Посилюємо роботу у цьому напрямку.
                                                                                                                             
Піднято питання на важливості функціонування Пунктів Незламності в кожній громаді та запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя.
                                                                                                                             
Олег ЮРЧЕНКО, перший заступник начальника РВА доповів присутнім, що на узбіччі дороги Кропивницьке-Платонове, за 1,3 км від селища Миколаївське виявили 35 голів трупів поросят віком 1-2 місяців, заражених АЧС. Вживаються заходи щодо ліквідації спалаху африканської чуми свиней. У зону захисту у радіусі 3 км від епізоотичного вогнища включили селище Новомиколаївське Врадіївської громади Миколаївської області. До зони нагляду радіусом 2 км від зовнішніх меж зони захисту увійшли селища Доброжанівка, Михайлівка, Мар'янівка, Краснівка Первомайського району.
                                                                                                                             
По завершенню апаратної наради Сергієм Володимировичем надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.
                                                                                                                           
Довідково: 
                                                                                                                             
!Дані про використання коштів ТГ району та РВА висвітлюються щотижнево на сайті Первомайської районної військової адміністрації в закладці «Прозорість та підзвітність». Посилання https://pervomaysk.mk.gov.ua/ua/1699353091/.
                                                                                                                             
!Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Посилання https://www.howareu.com/
                                                                                                                           
!Набір кандидатів на участь у проєкті «Помічник ветерана» триватиме й надалі. Подати заяву можна в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран https://eveteran.gov.ua.

Всі новини →