Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ПОРЯДОК одержання посвідчення на право робіт пов’язаних із пестицидами та агрохімікатами

08/01/2024

 Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами.

З 28.06.2023 року набрала чинності Постанова КМУ від 09 травня 2023 року №458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

Цей  Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність  яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування  пестицидів або  з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

Дія цього Порядку поширюється на осіб, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, та не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібно фасованому вигляді.

Особи, діяльність яких пов’язана з транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, проходять медичний огляд у порядку, встановленому  МОЗ.

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі засобами інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем до територіального органу Держпродспоживслужби.

Заяву про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами за формою згідно з додатком 3 (у паперовій або електронній формі).

Документ, що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводиться в очній або  дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби відповідно до  Програми навчання  осіб, діяльність яких пов’язана з транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, затвердженої Мінагрополітики та погодження з МОЗ, Міндовкілля і Держпраці.

У разі успішного проходження тестування територіальний орган Держпродспоживслужби видає особі у паперовій формі або у формі електронного  документа, на який  накладено кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи, свідоцтво про навчання. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.

Для одержання посвідчення  особи або їх уповноважені представники подають територіальному органу Держпродспоживслужби або через центри надання адміністративних послуг у паперовій або електронній формі засобами інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем заяву про видачу посвідчення про  право роботи з пестицидами.

Посвідчення видається у паперовій формі або у формі електронного  документа, на який  накладено кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи. Посвідчення дійсне протягом двох років з дня його видачі  та може бути видане протягом строку дії свідоцтва про навчання.

Підставою для відмови у видачі посвідчення є недотримання умов, визначених пунктом 4 цього Порядку. Для отримання інформації звертайтесь за

контактним телефоном  (050)6491455

Всі новини →